Ζάκυνθος-Αντ.Κασσιμάτης: «Κάποιοι έχουν αποφασίσει να παρανομήσουν στην υπόθεση των απορριμμάτων»

14:00 11/10/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

«Κάποιοι έχουν αποφασίσει να παρανομήσουν» υποστήριξε στη χθεσινή συνέντευξη τύπου ο επικεφαλής της δημοτικής κίνησης «ΖΑΚΥΝΘΙΝΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ», Αντώνης Κασσιμάτης, αναφερόμενος στην υπόθεση της διαχείρισης απορριμμάτων, κάνοντας λόγο, μεταξύ άλλων, για απάτες, σκάνδαλα και λαθροχειρίες της δημοτικής αρχής.

Ο κ. Κασσιμάτης, επαναλαμβάνοντας, ουσιαστικά, τους ισχυρισμούς της πρόσφατης συνέντευξής του στην ΕΡΤ Ζακύνθου, ανέφερε ότι, στην υπόθεση της ανακύκλωσης παίχτηκε το γνωστό σενάριο απαξίωσής της από τις προηγούμενες διοικήσεις

του συνδέσμου καθαριότητας, νυν ΦΟΔΣΑ, οπότε, τελικά να εκχωρηθεί σε ιδιώτη, ενώ, κατέθεσε στοιχεία, σύμφωνα με τα οποία, κατά τον ίδιο, η παραχώρησή της σε κοινοπραξία εταιρειών έγινε με έναν διαγωνισμό σκάνδαλο.
Σε ότι αφορά, το τοπικό σχέδιο διαχείρισης απορριμμάτων που ψηφίστηκε στο δημοτικό συμβούλιο, όπως είπε ο επικεφαλής της «ΖΑΚΥΝΘΙΝΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ», ενώ προβλέπει ενδιάμεση μεταβατική λύση με κινητή μονάδα, η οποία θα κάνει τεμαχισμό, διαχωρισμό, κομποστοποίηση και ανακύκλωση, από τη δημοτική αρχή κατατέθηκε στην περιφέρεια -στο πλαίσιο της διαβούλευσης για την αναθεώρηση του περιφερειακού σχεδιασμού- κατατέθηκε τοπικό σχέδιο στο οποίο η ενδιάμεση λύση προσδιορίζεται ότι απλά θα κάνει μείωση του όγκου και τα απορρίμματα θα αποθηκεύονται προσωρινά.
Η συγκεκριμένη ενέργεια, σύμφωνα με τον ίδιο, αφορά σε κρίσιμη λαθροχειρία και απάτη της δημοτικής αρχής. Τέλος, για το θέμα του δρόμου στην ευρύτερη περιοχή όπου πρόκειται να γίνει η εγκατάσταση ΧΥΤΥ, ο κ. Κασσιμάτης επανέλαβε ότι, πρόκειται για παράνομη διάνοιξη δασικού δρόμου- λόγος για τον οποίο βρίσκεται σε εξέλιξη δικαστική διαδικασία- με στόχο ανοίξει και δεύτερη πρόσβαση στην περιοχή του Λίβα, δηλαδή, όχι μόνο η προβλεπόμενη στη μελέτη από τον οδικό άξονα Τριλάγκαδα-Μαρυές ,αλλά και από την πλευρά της Λούχας.

Keywords
Τυχαία Θέματα