Γρεβενά: Αναζητείται χρηματοδότηση του Ε-65 για το βόρειο τμήμα

13:06 11/10/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

«Η πρόσφατη σύσκεψη για τον Ε-65, που έγινε στα Τρίκαλα κατέδειξε την αναγκαιότητα να ολοκληρωθεί το έργο σε όλο το μήκος της και να εξευρεθούν οι πόροι για το βόρειο τμήμα από Τρίκαλα προς Εγνατία Οδό». Αυτό επισήμανε μεταξύ των άλλων, μιλώντας στην ΕΡΤ Κοζάνης, ο αντιπεριφερειάρχης Γρεβενών, Βαγγέλης Σημανδράκος.

Στη

σύσκεψη αυτή, όπως ανέφερε ο κ. Σημανδράκος άρθηκαν και οι αντιρρήσεις του περιφερειάρχη Ηπείρου, Αλέξανδρου Καχριμάνης, σε ότι αφορά το σημείο σύνδεσης του Ε-65 με την Εγνατία Οδό, καθώς η αρχική πρόβλεψη ήταν για την Παναγιά Τρικάλων, ενώ η νέα πρόταση είναι για το Κηπουριό Γρεβενών.

«Το ζητούμενο είναι να εξευρεθούν τα 400 εκατομμύρια ευρώ, που όπως είπε ο γενικός γραμματέας Υποδομών, Γιώργος Δέδες απαιτούνται για το βόρειο τμήμα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο αντιπεριφερειάρχης Γρεβενών, επισημαίνοντας πως γίνονται ήδη επαφές του Υπουργείου με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων.

Σύμφωνα με τον κ. Σημανδράκο τον Απρίλιο του 2017 αναμένετε να δοθεί σε κυκλοφορία το τμήμα Τρίκαλα-Ξυνειάδα, ενώ για το υπόλοιπο νότιο τμήμα Ξυνειάδα-Λαμία οριστικοποιείται η ένταξη και χρηματοδότηση του μέσω του νέου ΕΣΠΑ (ΣΕΣ), με το ποσό των 320 εκατομμυρίων ευρώ, με την τελική έγκριση να αναμένεται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στο τέλος του έτους.

Σε ότι αφορά τις αιτιάσεις του προέδρου της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Δυτικής Μακεδονίας, Γιάννη Βοσκόπουλου για τη μη παρουσία του περιφερειάρχη, Θόδωρου Καρυπίδη στη σύσκεψη που έγινε στα Τρίκαλα, παρουσία και της υφυπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Μαρίνας Χρυσοβελώνη, ο αντιπεριφερειάρχης Γρεβενών, Βαγγέλης Σημανδράκος, επισήμανε ότι είχε ανειλημμένη υποχρέωση και τόνισε ότι η Περιφέρεια εκπροσωπήθηκε επάξια με τις άλλες Περιφέρειες.

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ – Σύνταξη: Μάκης Νασιάδης

Keywords
Τυχαία Θέματα