Ζάκυνθος-Αναστ.Μποτώνης: «Τεράστιες οι οφειλές των επιχειρηματιών στο δήμο»

12:44 14/10/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Για τα καλά έχουν φεσώσει το δήμο Ζακύνθου οι τουριστικοί επιχειρηματίες του νησιού, με τη δημοτική αρχή, να παρακαλεί ή προειδοποιεί και ενίοτε απειλεί τους οφειλέτες και κακοπληρωτές πως θα εφαρμόσει το νόμο.

Έτσι, λοιπόν, ο δήμος Ζακύνθου, για άλλη μία φορά απευθύνει έκκληση σε δραματικούς τόνους στους δημότες, με αφορμή τη λήξη της φετινής τουριστικής περιόδου, προκειμένου να τακτοποιούν τις οικονομικές τους υποχρεώσεις προς το δήμο και ιδιαίτερα αυτές που αφορούν τα τέλη παρεπιδημούντων, τους κοινόχρηστους χώρους και τις παραλίες.

«Οι βεβαιωμένες συνολικές οφειλές με τις προσαυξήσεις,

από τα τέλη παρεπιδημούντων-και όχι μόνο-προς το δήμο, μέχρι και το 2014, είναι 11 εκατ. 823χιλ. 731ευρώ, ενώ οι οφειλές για το 2016 για τη χρήση των παραλιών από ιδιώτες ανέρχονται στο ποσό των 43χιλ.140 ευρώ και για τη χρήση κοινόχρηστων χώρων (τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων κ.τ,λ.) φτάνουν τις 28χιλ.592 ευρώ», όπως δήλωσε σήμερα στην τοπική ΕΡΤ ο αντιδήμαρχος Λαγανά και αναπληρωτής δήμαρχου, Αναστάσιος Μποτώνης.

«Προχωράμε σε αυτή την έκκληση, διότι δεν μας είναι καθόλου ευχάριστο να δεσμεύουμε τραπεζικούς λογαριασμούς, είναι, όμως, η έσχατη λύση για εμάς και γίνεται επειδή κάποιοι δεν τηρούν τα συμφωνηθέντα, δηλαδή, ούτε και τους ευνοϊκούς διακανονισμούς που κάνουμε μαζί τους», τόνισε ο κ.Μποτώνης, αναφέροντας πως υπάρχουν και επιχειρηματίες που οφείλουν στο δήμο μέχρι και 200χιλ. ευρώ.

Όπως πρόσθεσε, ο δήμος έχει την πολιτική βούληση και το αποδεικνύει στην πράξη, προκειμένου να εισπράξει τις τεράστιες αυτές οφειλές, με κάθε νόμιμο μέσο, διοικητικό και ποινικό.

Keywords
Τυχαία Θέματα