Ζάκυνθος-Αλ.Μιχαλάς: «Με νέες δράσεις αντιμετωπίζουμε τον κοινωνικό αποκλεισμό στα Ιόνια νησιά»

14:54 13/7/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Πέντε νέες προσκλήσεις για την καταπολέμηση της φτώχειας στα Ιόνια νησιά και τη δημιουργία 106 νέων θέσεων εργασίας υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Θεόδωρος Γαλιατσάτος, ανακοίνωσε-εμφανώς ικανοποιημένος-σε σημερινή συνέντευξή του στην ΕΡΤ Ζακύνθου, ο αρμόδιος, επί του θέματος, Αντιπεριφερειάρχης Αλέκος Μιχαλάς.

Όπως, είπε, «οι σχετικές δράσεις, όπως και εκείνες που αφορούν στην φύλαξη παιδιών και στη στήριξη παιδιών-μαθητών ΑμΕΑ, εντάσσονται στην περιφερειακή

στρατηγική για την αντιμετώπιση της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού, η οποία βρίσκεται στη φάση της υλοποίησης, όπως είχε δεσμευτεί προεκλογικά η σημερινή περιφερειακή αρχή». Σύμφωνα με τον κ.Μιχαλά, «πρόκειται για δράσεις τριετούς διάρκειας, οι οποίες αφορούν σε δομές και υποδομές σε όλα τα Ιόνια νησιά, με δικαιούχους φορείς, τους δήμους-και όχι μόνο-με χρηματοδότηση από το νέο ΕΣΠΑ, (νέο ΠΕΠ Ιονίων Νήσων) και με το προβλεπόμενο ποσό να ξεπερνά τα 6εκατ. ευρώ». Εν συντομία οι εν λόγω δράσεις είναι: Τα Κέντρα Κοινότητας για την εξυπηρέτηση των πολιτών, τα Κέντρα Διημέρευσης-Ημερήσιας φροντίδας ΑμΕΑ, οι δομές παροχής βασικών αγαθών (συσσίτια κ.τ.λ.), τα Κοινωνικά Παντοπωλεία και Φαρμακεία, τα Κέντρα Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων ενώ ετοιμάζεται πρόσκληση και για δομές αστέγων.
Keywords
Τυχαία Θέματα