Κινητοποιήσεις των εργαζομένων στη «Μαρινόπουλος Α.Ε.»

14:17 13/7/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Ημέρα κινητοποίησης με τετράωρη στάση εργασίας ήταν η Τετάρτη 13 Ιουλίου για τους εργαζόμενους στην «Μαρινόπουλος Α.Ε.». Την κινητοποίηση κάλεσαν ο σύλλογος εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, τα σωματεία ιδιωτικών υπαλλήλων και εμποροϋπαλλήλων Πειραιά και Δυτικής Αττικής και το σωματείο ιδιωτικών υπαλλήλων Λαυρεωτικής.

Οι εργαζόμενοι

πραγματοποίησαν συγκεντρώσεις κατά τη διάρκεια της στάσης εργασίας, ενώ σε αρκετές περιπτώσεις έδωσαν το παρόν αλληλέγγυοι πολίτες και τοπικές συλλογικότητες των περιοχών όπου βρίσκονται καταστήματα της επιχείρησης.

Όπως αναφέρουν οι εργαζόμενοι, διεκδικούν την άμεση καταβολή όλου του μισθού και του επιδόματος αδείας (πληρώνονται με έναντι), τη διασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας και καμία βλαπτική μεταβολή στις εργασιακές τους σχέσεις. Επίσης έγινε γνωστό από τους ίδιους, ότι εργαζόμενοι που έχουν απολυθεί, παρά τους σχετικούς διακανονισμούς που είχαν γίνει, δεν έχουν εξοφληθεί και ακόμα η εταιρεία τους χρωστάει χρήματα.

Επίσης οι συγκεντρωμένοι φώναξαν συνθήματα τα οποία αναφέρονταν στις διεκδικήσεις τους, ενώ δήλωσαν ότι δεν τους εφησυχάζουν τα σενάρια περί εξαγοράς – απορρόφησης της «Μαρινόπουλος Α.Ε.», από άλλη αλυσσίδα σούπερ μάρκετ, αντίθετα, αν είναι αληθή δεν υπάρχει αναφορά στο είδος των εργασιακών σχέσεων που θα σημάνει μία ενδεχόμενη τέτοια εξέλιξη.

Keywords
Αναζητήσεις
κινητοποιησεις στον μαρινοπουλο
Τυχαία Θέματα