Ζάκυνθος: Στους 30 δήμους για το «Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης»

14:13 13/7/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Μέσα στους πρώτους 30 πρώτους δήμους της χώρας, που έχουν ενταχθεί στην πρώτη φάση του προγράμματος: «Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης» για το 2016, είναι και ο δήμος Ζακύνθου.

Οι πολίτες της Ζακύνθου-σύμφωνα με σχετική ενημέρωση της τοπικής ΕΡΤ-μπορούν από 14 Ιουλίου έως και 30 Νοεμβρίου, να απευθύνονται στα ΚΕΠ και την υπηρεσία κοινωνικής πρόνοιας του δήμου, για να ενημερώνονται για το συγκεκριμένο πρόγραμμα, (που αφορά την καταπολέμηση

της ακραίας φτώχειας), προκειμένου να υποβάλουν τη σχετική αίτησή τους, είτε οι ίδιοι, είτε μέσω των ΚΕΠ είτε στην αρμόδια δημοτική υπηρεσία. Το πρόγραμμα συνδυάζει την εισοδηματική ενίσχυση, τη διασύνδεση με συμπληρωματικές κοινωνικές υπηρεσίες, παροχές και αγαθά, και τις υπηρεσίες ενεργοποίησης των δικαιούχων, με στόχο την επιστροφή στην εργασία και την οικονομική επανένταξη. Η εισοδηματική ενίσχυση (το επίδομα) καταβάλλεται μηνιαίως σε τραπεζικό λογαριασμό του δικαιούχου εντός των 5 τελευταίων ημερών κάθε μήνα. Τέλος, το δικαίωμα στην καταβολή της εισοδηματικής ενίσχυσης ισχύει από την 1η ημέρα του επόμενου από αυτόν κατά τον οποίο υποβλήθηκε η αίτηση και έως την 31η Δεκεμβρίου 2016.

Keywords
Τυχαία Θέματα