Ζάκυνθος: Αδελφοποίηση με τη Rocca Imperiale

13:34 17/5/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Πανηγυρική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ζακύνθου, κατά τη διάρκεια της οποίας ολοκληρώθηκε η αδελφοποίηση με τη Rocca Imperiale από την Ιταλία, πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας.

Ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Νίκος Τσίπηρας, τόνισε πως αποτελεί τιμή και χαρά η συγκεκριμένη αδελφοποίηση, αφού μπορούν να επιτευχθούν σημαντικά αποτελέσματα μορφωτικών, εμπορικών και τουριστικών ανταλλαγών.

Την ικανοποίησή του εξέφρασε και ο Δήμαρχος Ζακύνθου,Παύλος Κολοκοτσάς, υπογραμμίζοντας πως υπάρχουν στενοί δεσμοί φιλίας

και αμοιβαίας εμπιστοσύνης, γεγονός που βοηθά στην ανάπτυξη των δύο τόπων.

Επίσης, χαιρετισμό απηύθυναν, ο εκπρόσωπος του Δημάρχου της Rocca Imperiale και υπεύθυνος τουρισμού, Antonio Favoino, ο οποίος μίλησε για την σπουδαιότητα αυτής της συνεργασίας, ενώ στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν και τα όσα είπε ο πρόεδρος της διεθνούς Ακαδημίας «Διόσκουροι», Salvatore Russo.

Ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής Τουρισμού του Δήμου, Αντώνης Νικολουδάκης, στάθηκε ιδιαίτερα στην τουριστική συνεργασία που θα ενώσει ακόμη περισσότερο τους δύο λαούς.

Από τον Δήμο της Ιταλίας ήρθαν ακόμη η υπεύθυνη πολιτισμού, Brigida Cospito, καθώς και η υπεύθυνη παιδείας, Rosaria Suriano. Να σημειωθεί ότι πριν από έναν χρόνο περίπου δόθηκε το όνομα «Villa Zante» σε μια βίλα δύο στρεμμάτων κατά μήκος της παραλίας της Rocca Imperiale.

Keywords
Τυχαία Θέματα