Μικρή η συμμετοχή των εργαζομένων της Λάρισας στην απεργία

13:30 17/5/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Απεργιακές συγκεντρώσεις και διαμαρτυρίες το πρωί στην πόλη της Λάρισας λόγω της 24ωρης απεργίας που κήρυξαν οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο και τον Ιδιωτικό τομέα, ενάντια στα νέα μέτρα τα οποία αναμένεται να ψηφιστούν στην αυριανή συνεδρίαση της Βουλής.
Με δύο ξεχωριστές συγκεντρώσεις, στην πλατεία Ταχυδρομείου η ΑΔΕΔΥ

και στην Κεντρική πλατεία το Εργατικό Κέντρο, το ΠΑΜΕ, η Λαική Συσπείρωση και ο ΑΝΤΑΡΣΥΑ, εργαζόμενοι, συνταξιούχοι, άνεργοι, αυτοαπασχολούμενοι και αγρότες «είπαν όχι στα νέα μέτρα που οδηγούν στην εξαθλίωση και φτωχοποίηση του λαού».

Ικανοποιητική ήταν η συμμετοχή των απεργών στην Κεντρική πλατεία παρά τη βροχόπτωση.
Ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Τάσος Τσιαπλές τόνισε πως «Τα αντεργατικά – αντιλαϊκά μέτρα που έφερε για ψήφιση στη Βουλή η κυβέρνηση, δεν είναι εξιτήριο από τα μνημόνια και την κρίση, ούτε τα τελευταία, είτε είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, είτε η ΝΔ, είτα άλλα κόμματα στην κυβέρνηση, από τη στιγμή που εξυπηρετούνται συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου».

Στην απεργιακή συγκέντρωση συμμετείχαν και οι συμβασιούχοι των ΟΤΑ, οι οποίοι μετά και τις τελευταίες εξελίξεις, αντιμετωπίζουν την «αβεβαιότητα και την ομηρεία». Σύμφωνα με τη γνωμοδοτική απόφαση του Ελεγκτικού Συμβουλίου η οποία διέρρευσε την περασμένη εβδομάδα, η ανανέωση των συμβάσεών τους κρίνεται αντισυνταγματική και βρίσκονται αντιμέτωποι με την απόλυση αλλά και τον κίνδυνο να μην λάβουν τα δεδουλευμένα τους.

Υποτονική ήταν η συγκέντρωση της ΑΔΕΔΥ. Τα ποσοστά συμμετοχής των εργαζομένων στο Δημόσιο τομέα δεν ξεπέρασε το 10%. Στην ομιλία του ο πρόεδρος του Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ κ. Δημ. Παπαποστόλου σημείωσε:
«Με τα νέα μέτρα η συγκυβέρνηση ισοπεδώνει για μία ακόμη φορά μισθούς και συντάξεις. Με τη μείωση του αφορολόγητου στα 5.681 ευρώ αφαιρεί έναν ακόμη μισθό από τον κάθε εργαζόμενο και με τη μείωση κατά 18% των συντάξεων και την εξαΰλωση των επικουρικών αφαιρεί μέχρι και 330 ευρώ το μήνα από τους συνταξιούχους.
Παίρνει μέτρα 447 εκατομμυρίων ευρώ για το 2018 αποδομώντας πλήρως το κοινωνικό κράτος και ιδιαίτερα τους τομείς της Υγείας, της Παιδείας και της Κοινωνικής Ασφάλισης.»

Ακολούθησε πορεία των συγκεντρωμένων σε κεντρικούς δρόμους της Λάρισας, με πανό και συνθήματα.
Σε νέα συγκέντρωση καλούν για αύριο στις 7 το απόγευμα τους πολίτες, το Εργατικό κέντρο Λάρισας και η Λαϊκή Συσπείρωση. Σημείο συγκέντρωσης η Κεντρική πλατεία.

Keywords
Τυχαία Θέματα