Προβλήματα έφερε η νεροποντή στην Κομοτηνή

18:08 9/11/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Άνοιξαν οι ουρανοί στη Ροδόπη. Μετά από μήνες παρατεταμένης ανομβρίας η Κομοτηνή επί μιάμιση ώρα βρέθηκε «αντιμέτωπη» με ατέλειωτους όγκους νερού. Ενδεικτικά, ο μέγιστος ρυθμός βροχής ήταν 342,44 χιλιοστά την ώρα στις τέσσερις το απόγευμα. Δρόμοι μετατράπηκαν σε ορμητικούς χειμάρρους. Υπόγεια πλημμύρισαν, φρεάτια καλύφθηκαν με φερτά υλικά αδυνατώντας να απορροφήσουν το νερό, κάδοι και άλλα αντικείμενα παρασύρθηκαν από τα ορμητικά νερά. Απομακρυσμένες από το κέντρο γειτονιές θύμιζαν λίμνες. Ακόμη και

πολυκατοικίες πλημμύρισαν! Οι δρόμοι στην είσοδο της Κομοτηνής, στην περιοχή του ΚΤΕΛ, στην οδό Σιδηροχωρίου και Βίγας και στο κτίριο Νέστωρος Τσανακλή, αλλά και η περιοχή της Πανεπιστημιούπολης, μετατράπηκαν σε υγρές παγίδες για τους διερχόμενους οδηγούς.

Η πολιτική προστασία είχε σημάνει συναγερμό από τη Δευτέρα για το επικείμενο κύμα κακοκαιρίας, ωστόσο, δεν έλειψαν τα προβλήματα εντός κι εκτός πόλης με την Πυροσβεστική Υπηρεσία της Κομοτηνής να έχει δεχθεί μέχρι τώρα δεκάδες κλήσεις , αρχικά για την απομάκρυσή πεσμένων δένδρων,κλαδιών κι άλλων αντικειμένων (μάλιστα στις δώδεκα το μεσημέρι τραυματίστηκε περαστικός από πτώση δένδρου στην Λεωφόρο Ηρώων και διακομίστηκε στο Νοσοκομείο χωρίς η κατάσταση του να εμπνέει ανησυχία) λόγω των ισχυρών ανέμων και εν συνεχεία για αντλήσεις υδάτων από πλημμυρισμένα υπόγεια, αποθήκες και μονοκατοικίες(περισσότερες από εκατό κλήσεις μέχρι αργά το απόγευμα) .

Αύριο το πρωί θα συνεδριάσει το Συντονιστικό Όργανο του Δήμου Κομοτηνής με θέμα την διαχείριση των πλημμυρών και την προετοιμασία του μηχανισμού για την αντιμετώπιση των χιονοπτώσεων…Από το σημερινό δύσκολο σκηνικό δεν λείπουν και οι διακοπές ηλεκτροδότησης, μικρής διάρκειας ευτυχώς, ικανές, όμως, να φέρουν στα όρια τους τους κατοίκους της περιοχής, κυρίως τους επαγγελματίες.Λόγω των προβλημάτων που έχουν προκύψει οι αρμόδιες Αρχές συνιστούν στους πολίτες να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους με το αυτοκίνητο (αν δεν μπορούν να τις αποφύγουν τελείως) και να αποφύγουν σίγουρα τη διέλευση των Ιρλανδικών διαβάσεων, καθώς αρκετές έχουν μετατραπεί σε παγίδες για τους ανυποψίαστους, διερχόμενους οδηγούς.Παρήγορο σημάδι για τη σημερινή νύχτα είναι η καλυτέρευση των καιρικών συνθηκών.

Keywords
Τυχαία Θέματα