Mε 289 εκλέκτορες ανατρέπει ο Τράμπ όλα τα προγνωστικά

17:56 9/11/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Νέος Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών ο Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος κέρδισε με μεγάλη διαφορά τη Χίλαρι Κλίντον, ανατρέποντας όλα τα προγνωστικά και τις εκτιμήσεις, ενώ μέχρι στιγμής δεν έχουν κλείσει όλες οι πολιτείες. Στο 47,5% των ψήφων ο Ντόναλντ Τραμπ έχει συγκεντρώσει 289 εκλέκτορες με όριο νίκης τους 270, ενώ η Κλίντον έχει συγκεντρώσει 218.

Στο ποσοστό αυτό αντιστοιχούν 59.229.191 ψήφοι για τον Τραμπ, αλλά περισσότερες για την Κλίντον, με 59.413.445.

Θα είμαι ο πρόεδρος όλων των Αμερικανών. Ηρθε η ώρα να επουλώσουμε τις πληγές του διχασμού, τόνισε στις πρώτες δηλώσεις του μετά

την οριστικοποίηση των εκλογικών αποτελεσμάτων. Θα έχουμε καλές σχέσεις με όλες τις χώρες που θέλουν να έχουν καλές σχέσεις μαζί μας, πρόσθεσε ο νέος πλανητάρχης.

Για το πρώτο του μήνυμα στο Twitter ως νεοεκλεγείς πρόεδρος των ΗΠΑ, ο Ντόναλντ Τραμπ δεσμεύτηκε σήμερα ότι δεν θα ξεχάσει κανέναν και διαβεβαίωσε ότι οι Αμερικανοί θα «ενωθούν όπως ποτέ άλλοτε».

Such a beautiful and important evening! The forgotten man and woman will never be forgotten again. We will all come together as never before

— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) November 9, 2016

«Μια τόσο ωραία και σημαντική βραδιά! Οι ξεχασμένοι άνδρες και γυναίκες δεν θα λησμονούνται ποτέ πια. Θα ενωθούμε όπως ποτέ άλλοτε», έγραψε ο ρεπουμπλικανός γύρω 06.45′ τοπική ώρα (14.45′ ώρα Ελλάδας).
Το ιδιαίτερα συναινετικό μήνυμα του επιχειρηματία, που είναι γνωστός για τις ύβρεις και καταγγελίες του στο λογαριασμό του στο Twitter, αναδημοσιεύτηκε 20.000 φορές και επιδοκιμάστηκε με 40.000 like.
Ο μεγιστάνας των ακινήτων, με 13,5 εκατομμύρια ακόλουθους στο συγκεκριμένο μέσο κοινωνικής δικτύωσης, κατέπληξε την Αμερική ανατρέποντας τα προγνωστικά και κερδίζοντας την κούρσα διαδοχής στον Λευκό Οίκο επικρατώντας της δημοκρατικής αντιπάλου του, της Χίλαρι Κλίντον.
Ο λαϊκιστής δισεκατομμυριούχος υιοθέτησε μόλις άρχισε την ομιλία του δηλώνοντας τη νίκη του τόνο κατευναστικό και μετρημένο κομίζοντας μήνυμα συμφιλίωσης. Ο Τραμπ άλλαξε και το προφίλ του στο Twitter, αναρτώντας φωτογραφία στην οποία απαθανατίζεται κάνοντας το σήμα της νίκης και έχοντας δίπλα του τον νεοεκλεγέντα αντιπρόεδρο Μάικλ Πενς με φόντο φυσικά τον Λευκό Οίκο.

Πηγή: Πρώτο Πρόγραμμα, ΑΠΕ

Σχετική είδηση: Θα είμαι ο πρόεδρος όλων των Αμερικανών, δήλωσε ο Ντόναλντ Τραμπ (video)

Keywords
Τυχαία Θέματα