Συνάντηση για τη διαχείριση των απορριμμάτων

09:41 29/12/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Σε καλό κλίμα πραγματοποιήθηκε η χθεσινή συνάντηση του περιφερειάρχη Σταύρου Αρναουτάκη, με τον πρόεδρο και μέλη της νέας διοίκησης του Ενιαίου Συνδέσμου Διαχείρισης Απορριμμάτων Κρήτης.

Οι δύο πλευρές επιβεβαίωσαν την συμπόρευση του πρώτου και δεύτερου βαθμού αυτοδιοίκησης, για να προχωρήσουν τα αναγκαία έργα διαχείρισης και επεξεργασίας των απορριμμάτων.
Το καλό κλίμα συνεργασίας στην πρώτη συνάντηση επισήμαναν οι συμμετέχοντες σε δηλώσεις τους, οι οποίοι αναφέρθηκαν στην προετοιμασία

που έχει γίνει ώστε να μπορούν να προχωρήσουν τα απαιτούμενα έργα.
Στο πνεύμα αυτό αναφέρθηκε σε δηλώσεις του στα ΜΜΕ ο πρόεδρος του ΕΣΔΑΚ, αντιδήμαρχος Ηρακλείου Χάρης Μαμουλάκης, ο οποίος παράλληλα χαρακτήρισε παραγωγική τη συνάντηση, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Νομίζω ότι ήταν μια εξαιρετικά παραγωγική συνάντηση, και οψόμεθα για ακόμη στενότερη συνεργασία. Ασφαλώς τα απορρίμματα είναι προτεραιότητα πάντοτε και διαχρονικά, όπως γνωρίζετε, η Περιφέρεια Κρήτης έχει σκύψει πάνω από αυτό το πρόβλημα με συγκεκριμένες δράσεις σε συγκεκριμένους άξονες. Ο ΕΣΔΑΚ είναι ο καθ’ ύλην αρμόδιος φορέας για να μπορέσει να υλοποιήσει τέτοιες δράσεις και να προγραμματίσει έργα τα οποία είναι καθοριστικά για το νησί τα επόμενα χρόνια».
Ο Περιφερειάρχης Κρήτης από την πλευρά του μετά την πρώτη συνάντηση δήλωσε: «Μια συνάντηση με τη νέα διοίκηση του ΕΣΔΑΚ εμείς πάντα έχουμε αποδείξει ότι θέλουμε να συνεργαζόμαστε προς όφελος των πολιτών της Κρήτης. Η προετοιμασία που έχουμε κάνει όλα τα προηγούμενα χρόνια είναι η καλύτερη δυνατή συνεργασία και προετοιμασία και είμαστε πανέτοιμοι για να μπορούν οι φορείς υλοποίησης που είναι ο ΕΣΔΑΚ και ο ΦΟΣΔΑ βορείου Πεδιάδος να δημοπρατήσουν τα έργα για τα οποία πολύ σύντομα θα έρθουν οι εγκρίσεις. Παράλληλα προετοιμαζόμαστε για όλα τα υπόλοιπα έργα της Κρήτης, για να υποβληθούν στα ευρωπαϊκά προγράμματα και εμείς, η δουλειά η δική μας είναι να υποστηρίζουμε την προσπάθεια της αυτοδιοίκησης του Α΄ Βαθμού, γιατί είναι ξεκάθαρη η θέση μας. Η διαχείριση των απορριμμάτων είναι του Α΄ Βαθμού, εμείς πρέπει να υποστηρίζομε αυτή την προσπάθεια και αυτό συζητήσαμε με τη νέα ηγεσία του ΕΣΔΑΚ».

Keywords
Τυχαία Θέματα