Βόρειο Αιγαίο: Τις νησιώτικες επιχειρήσεις να εξάγουν θα βοηθήσει ο Οργανισμός Enterprise Greece

10:31 18/5/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Συνεργασία με τον Οργανισμό Enterprise Greece, που διαδέχθηκε τον οργανισμό προώθησης εξαγωγών , εγκαινίασε χθες το επιμελητήριο Λέσβου προκειμένου να βοηθηθούν οι επιχειρήσεις της περιφέρειας να εξάγουν τα προϊόντα τους στις αγορές του εξωτερικού. O Πρόεδρος του Enterprise Greece, Χρήστος Στάικος παρουσίασε το πρόγραμμα δράσεων του Οργανισμού αλλά και τις πρωτοβουλίες που θα αναληφθούν για την υποστήριξη των επιχειρήσεων του νομού. Θα δημιουργηθεί στο επιμελητήριο ένα γραφείο του οργανισμού που θα αναλάβει κατ αρχήν τη δημιουργία ενός μητρώου επιχειρήσεων που εξάγουν η επιθυμούν να εξάγουν,

ενώ ο οργανισμός σε συνεργασία με το επιμελητήριο θα αναλάβει να επιμορφώσει τα στελέχη των επιχειρήσεων στο θέμα των εξαγωγών . Παράλληλα σε συνεργασία με την περιφέρεια Βορείου Αιγαίου θα βοηθήσει στη συμμετοχή των επιχειρήσεων των νησιών σε μεγάλες εκθέσεις του εξωτερικού, που το κόστος συμμετοχής για αυτές είναι απαγορευτικό. Πρώτα από όλα όμως όπως τονίστηκε πρέπει να καλλιεργηθεί η εξαγωγική κουλτούρα των επιχειρήσεων .

The post Βόρειο Αιγαίο: Τις νησιώτικες επιχειρήσεις να εξάγουν θα βοηθήσει ο Οργανισμός Enterprise Greece appeared first on ert.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα