Β. Αιγαίο: Παράταση στο πρόγραμμα έκδοσης βίζας σε Τούρκους

20:22 7/3/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Την παράταση του πιλοτικού προγράμματος για τη διευκόλυνση χορήγησης βίζα σε πολίτες της Τουρκίας για έναν ακόμη χρόνο ανακοίνωσε ο Δημήτρης Αβραμόπουλος στους δημάρχους των νησιών Λέσβο, Χίο, Σάμο, Κω και Λέρο οι οποίοι συναντήθηκαν μαζί του στις Βρυξέλλες για το προσφυγικό. Στις αρχές του Φλεβάρη η ΕΕ είχε απαντήσει αρνητικά στο αντίστοιχο αίτημα της ελληνικής κυβέρνησης και μετά την έντονη διαμαρτυρία των φορέων

από τα νησιά, η ΕΕ δεσμεύθηκε να το επανεξετάσει.

Σε σχετική δήλωσή του, ο Δήμαρχος Λέσβου, Σπύρος Γαληνός, ανέφερε: «Η συνάντηση που είχαμε σήμερα με τον κ. Αβραμόπουλο, ήταν ιδιαίτερα σημαντική, γιατί συζητήθηκαν διεξοδικά όλα τα φλέγοντα ζητήματα που απασχολούν τα νησιά μας. Με στοχευμένη, συστηματική και πολυεπίπεδη διεκδίκηση πετύχαμε την παράταση του προγράμματος χορήγησης βίζας στους Τούρκους τουρίστες, γεγονός που θα συμβάλει σημαντικά στην ενίσχυση του τουριστικού ρεύματος προς τη Λέσβο. Θα ήθελα να εκφράσω την ιδιαίτερη ικανοποίηση μου για την πολύ θετική αυτή εξέλιξη, και να τονίσω ότι οι προσπάθειες για την τουριστική ανάκαμψη της Λέσβου συνεχίζονται και εντείνονται»

Σύμφωνα με ανάρτηση του δημάρχου Χίου Μανώλη Βουρνού στο ιστολόγιό του: » Η ΕΕ, σε ανταπόκριση του αιτήματός μας και αναγνώριση των επιχειρημάτων που θέσαμε θα προχωρήσει και πάλι για ένα χρόνο στην επέκταση του ειδικού προγράμματος της visa στους επισκέπτες από την Τουρκία.»

Keywords
Τυχαία Θέματα