ΠτΔ αναζητεί κοινή απάντηση για τις 4 ελευθερίες

Στήριξη από την ΕΕ, όχι μόνο στο θέμα των 4 θεμελιωδών ελευθεριών που απαιτεί η Τουρκία και το οποίο ούτως ή άλλως είναι αδιαπραγμάτευτο, αλλά κυρίως στην ανάγκη επανέναρξης των συνομιλιών θα αναζητήσει τόσο στη συνάντηση του με τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, αλλά και στο πλαίσιο διμερών επαφών που θα έχει στις Βρυξέλλες, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Η στασιμότητα και η έλλειψη βούλησης από την Τ/κ πλευρά καταγράφεται και από το γεγονός ότι αρνείται μέχρι στιγμής να συμπληρώσει το τρίπτυχο που έχει ετοιμάσει η Ε/κ

πλευρά, ώστε αυτό να καταστεί κοινό έγγραφο στο οποίο θα βασιστεί μια νέα μεθοδολογία διαπραγμάτευσης, όταν και εφόσον επαναρχίσει ο διάλογος.

Διάλογος που περιήλθε σε τέλμα με Τ/κ απόφαση, παρά τις εκκλήσεις ακόμη και Τ/κ, όπως αυτών της δικοινοτικής πρωτοβουλίας ειρήνης που συναντήθηκε το μεσημέρι με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Αντίθετα στα κατεχόμενα φαίνεται να στρέφουν την προσοχή τους πέραν από τις πρόωρες εκλογές – παρά του ότι δεν εγκρίθηκε η πρόταση μομφής – και στο τουρκικό δημοψήφισμα.

Την έγκριση του οποίου ήλθε να προωθήσει στις 100 χιλιάδες τούρκους ψηφοφόρους που βρίσκονται παράνομα στο κατοχικό καθεστώς, ο Αναπληρωτής Πρωθυπουργός της Τουρκίας, αρμόδιος για θέματα Κύπρου, Τουγρούλ Τουρκές. Υπενθυμίζεται πως στις 9 Μαρτίου αναμένεται να πραγματοποιήσει παράνομη επίσκεψη στα κατεχόμενα και ο Τούρκος Πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ.

Keywords
Τυχαία Θέματα