Βόλος: Την επόμενη μέρα για τη χώρα σχεδιάζει η Ν.Δ. και εμμένει σε εκλογές

21:15 2/12/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Το στρατηγικό σχέδιο που απαιτείται να εφαρμοστεί για να βγει η χώρα από την κρίση και να πάρει το δρόμο της ανάπτυξης δεν μπορεί να το εφαρμόσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και η χώρα πρέπει να πάει σε εκλογές, όσο και αν αυτό δεν είναι η καλύτερη λύση. Αυτό επισήμαναν σήμερα από το Βόλο βουλευτές και στελέχη της Ν.Δ. που συμμετείχαν στην ημερίδα με θέμα «Περιφερειακή Ανάπτυξη, Χρηματοδοτικά Εργαλεία και δυνατότητες. Επόμενη μέρα για τη Θεσσαλία» που διοργάνωσαν

στο Βόλο, το Ινστιτούτο Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής και η Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Επιπλέον εξέφρασαν την ανησυχία τους για τον τρόπο που αντιμετωπίζει η κυβέρνηση τα εθνικά θέματα, ενώ όπως χαρακτηριστικά επισήμανε ο βουλευτής Τρικάλων και τομεάρχης Περιβάλλοντος και Ενέργειας της Ν.Δ., Κώστας Σκρέκας,“δυστυχώς την ώρα που η χώρα βρίσκεται σε ένα καμίνι που βράζει, ο πρωθυπουργός της χώρας, ενώ έχουμε την κρίσιμη διαπραγμάτευση, που υποτίθεται ότι ολοκληρώνεται τη Δευτέρα, προτίμησε να δραπετεύσει και να πάει τετραήμερες διακοπές για να τιμήσει τον Φιντέλ Κάστρο”.

Στο χαιρετισμό της η πρόεδρος του Ιδρύματος Ρόδη Κράτσα τόνισε ότι γίνεται προετοιμασία από την πλευρά της Ν.Δ. για την αυριανή ημέρα, καθώς ο λαός περιμένει μια μεγάλη αλλαγή. Επισήμανε ότι η χώρα έχει χάσει το 30% του ΑΕΠ και ο λαός υπέστη μεγάλες θυσίες. “Είναι σημαντικό να έχουμε προγραμματίσει τις σωστές μεταρρυθμίσεις κι αναπτυξιακές πολιτικές που θα δώσουν ζωντάνια στην περιφέρεια, διότι όσο και να επιδιώκουμε τις μεγάλες επενδύσεις, ο πλούτος είναι η ζωντάνια του παραγωγικού ιστού, των δημιουργικών ικανοτήτων, της καινοτομίας που βρίσκεται σε κάθε γωνιά στη χώρα”. Επισήμανε ότι η Ευρώπη θέλει μια Ελλάδα που να μπορεί να πάρει την τύχη της στα χέρια της. “Οποιαδήποτε ελάφρυνση του χρέους με τα βραχυπρόθεσμα μέτρα, οποιαδήποτε άλλη ελάφρυνση όλα θα συνδυάζονται με τις προσπάθειες της χώρας να αναμορφώσει την οικονομία της, να γίνει παραγωγική, να μην παράγει ελλείμματα και χρέη αλλά θέσεις απασχόλησης. Να το καταλάβουμε και να ξεφύγουμε από τη νοοτροπία του κρατικισμού που έχει η σημερινή κυβέρνηση”.

Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός που έκανε την κεντρική εισήγηση επισήμανε ότι ο μόνος δρόμος που μπορεί να ακολουθήσει η χώρα είναι ο δρόμος της παραγωγής,”γιατί η παραγωγή ισοδυναμεί με οικονομική ευημερία με θέσεις εργασίας καταπολέμηση του Νο1 εχθρού που είναι η ανεργία”. Αναφέρθηκε στα έργα που υλοποιήθηκαν με ευθύνη της Περιφέρεια Θεσσαλίας, ύψους 1,5 δις, την ενίσχυση 3.000 σχεδίων που κατέθεσαν φυσικά πρόσωπα που επιθυμούσαν να συνεχίσουν την παραγωγική διαδικασία ή να μπούν στην παραγωγική διαδικασία.
“Η χώρα χρειάζεται σταθερότητα, ευελιξία, ταχύτητα και συνεργασία για να πετύχει τους στόχους. Τις εκλογές τις αποφασίζει το κυβερνών κόμμα και μάλιστα όταν δεν υπάρχουν σταθμοί οι οποίοι να εξαναγκάζουν στην οδήγηση εκλογών, τον πρώτο λόγο έχει ο λαός που μπορεί να ζητήσει την αλλαγή της πολιτικής κυβέρνησης της χώρας και μετά η κυβέρνηση”.
Το βασικότερο επισήμανε είναι να μην συνεχιστεί ο δρόμος της μεταπολίτευσης που είναι ένας δρόμος αναδιανομής της φτώχειας της ανέχειας κι ενός ημιαυταρχικού καθεστώτος, αλλά να γίνει μία ρηξικέλευθη τολμηρή αλλαγή που απαιτείται, δλδ παραγωγή”.

Ο κ. Σκρέκας επισήμανε ότι “χρειάζεται στρατηγική από την κυβέρνηση που να βοηθά την επιχειρηματικότητα, να μην βουλιάζει την οικονομία, να μην διώχνει τους επενδυτές, να μην επιβάλλει δυσβάσταχτούς φόρους για να αλλάξει και να δούμε μια άλλη μέρα”.
Τόνισε ότι οι εκλογές είναι μονόδρομος ενώ εξέφρασε φόβους ότι η κυβέρνηση δεν αντιμετωπίζει με τη δέουσα σοβαρότητα τα κρίσιμα εθνικά θέματα.
“Η Ελλάδα βρίσκεται σε κρίσιμο γεωπολιτικό σημείο. Ο Ερντογάν και η Τουρκία έχει ξεφύγει όσον αφορά στη ρητορική τους απέναντι σε κυριαρχικά δικαιώματα έτσι όπως απορρέουν από διεθνείς συνθήκες για τη χώρα μας και προσπαθούν να δημιουργήσουν και τόξο πίεσης στη χώρα με συνεργασία με άλλες χώρες όπως η Αλβανία και βλέπουμε και η Αλβανία πορεύεται στον ίδιο δρόμο. Από την άλλη έχουμε την Κύπρο που είναι ένα ανοιχτό θέμα το Κυπριακό. Πρέπει να δοθεί λύσει προς όφελος του κυπριακού λαού. Δυστυχώς στο καμίνι που βρίσκεται η χώρα ο πρωθυπουργός της χώρας, ενώ έχουμε την κρίσιμη διαπραγμάτευση, που υποτίθεται ότι ολοκληρώνεται τη Δευτέρα, εκείνος προτίμησε να δραπετεύσει και να πάει τετραήμερες διακοπές για να τιμήσει τον Φιντέλ Κάστρο. Αντιλαμβάνεστε ότι αυτός ο άνθρωπος δεν έχει συναίσθηση της ευθύνης και της σοβαρότητας της κατάσταση που καλείται να αντιμετωπίσει”

Η κυβέρνηση κινείται σε λάθος κατεύθυνση στα οικονομικά θέματα επισήμανε ο βουλευτής Κορινθίας Χρήστος Δήμας επισημαίνοντας ότι η υπερφορολόγηση και οι αυξήσεις των ασφαλιστικών εισφορών δεν είναι τρόπος για να αυξήσεις την κατανάλωση, όπως εκτιμά η κυβέρνηση. Εκτίμησε ότι αν η Ελλάδα δεν καταφέρει να βγει στις αγορές δύσκολα οι εταίροι μας θα μας δανείσουν. “Αν δεν πάμε σε 4ο μνημόνιο θα πάμε σε χειρότερες καταστάσεις. Εμείς ζητούμε εκλογές άμεσα δεν το κάνουμε για λαϊκισμό ή για να πάρουμε εμείς τις δύσκολες αποφάσεις, αλλά η πολιτική που ακολουθείται σήμερα δεν οδηγεί πουθενά και επιβάλλεται να υπάρξει αλλαγή”.

Στην ημερίδα μίλησαν επίσης ο Δρ. Μιχάλης Ζουμπουλάκης, Αναπληρωτής Καθηγητής Οικονομικών, Αναπληρωτής Πρόεδρος Συμβουλίου Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, και ο Αχιλλέας Νταβέλλης, Πρόεδρος Συνδέσμου Θεσσαλικών Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΘΕΒ). Ακολούθησε συζήτηση με το κοινό που συντόνισε η Ζέττα Μακρή Γραμματέας Δ.Σ. Ινστιτούτου Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής τ. Υφυπουργός

Keywords
Τυχαία Θέματα