Βόλος: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στην επίσκεψη Ομπάμα

19:51 15/11/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Παρά τη βροχή ικανοποιητική ήταν η συμμετοχή στη σημερινή συγκέντρωση ενάντια στην επίσκεψη Ομπάμα από εργάτες και εργαζόμενους, νεολαίους και συνταξιούχους. Οι συγκεντρωμένοι πραγματοποίησαν πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης καταγγέλλοντας την απαγόρευση των διαδηλώσεων από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και φωνάζοντας συνθήματα ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και τη συμμετοχή

της χώρας στους πολεμικούς σχεδιασμούς στην περιοχή για λογαριασμό των μονοπωλίων.

Στους περαστικούς μοιράζονταν η ανακοίνωση των σωματείων: Συνδικάτο Μετάλλου Μαγνησίας «Μήτσος Παπαρήγας», Ένωση Εργατοϋπαλλήλων Τύπου και Χάρτου Μαγνησίας, Συνδικάτο Τροφίμων-Ποτών Μαγνησίας, Σωματείο Καθαριστριών-ών Μαγνησίας, Συνδικάτο Εργαζομένων στους ΟΤΑ Μαγνησίας, Σύλλογος Διοικητικών Υπαλλήλων Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Σωματείο Οικοδόμων και συναφών επαγγελμάτων Σκοπέλου, Σύλλογος Συνταξιούχων ΙΚΑ Μαγνησίας, Επιτροπή Ειρήνης Βόλου, Δημοκρατικός Σύλλογος Γυναικών Βόλου.

«Τα παραπάνω σωματεία καταγγέλλουμε την κατάπτυστη απόφαση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ να απαγορεύσει τις λαϊκές διαδηλώσεις ενάντια στην επίσκεψη του Προέδρου των ΗΠΑ

Η επίσκεψη του απερχόμενου Προέδρου των ΗΠΑ μυρίζει αίμα.
Το αίμα του Ελληνικού λαού, όπου οι ΗΠΑ απαιτούν και νέα αντεργατικά μέτρα, νέα επίθεση στους μισθούς και τις συντάξεις, για να διασφαλίσουν την κερδοφορία των μονοπωλιακών τους ομίλων. Οι παρεμβάσεις των ΗΠΑ στις διαπραγματεύσεις ΔΝΤ-ΕΕ γίνονται στα πλαίσια της σύγκρουσης των επιχειρηματικών συμφερόντων των μονοπωλιακών ομίλων τους και είχαν και έχουν ως θύμα τον Ελληνικό λαό.
Το αίμα των λαών της περιοχής, της Συρίας, της Λιβύης, της Παλαιστίνης, κ.α. όπου χιλιάδες σκοτώνονται και ξεριζώνονται, για τον έλεγχο των πηγών ενέργειας και των δρόμων μεταφοράς τους. Η μετατροπή της Μέσης Ανατολής της Μεσογείου και των Βαλκανίων σε εμπόλεμη ζώνη, είναι άμεσο αποτέλεσμα των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων, της χρηματοδότησης και στήριξης οργανώσεων, όπως το Ισλαμικό Κράτος, από τις ΗΠΑ και την ΕΕ για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων τους».

Keywords
Τυχαία Θέματα