Πορεία διαμαρτυρίας υπό…βροχή για την επίσκεψη Ομπάμα

19:19 15/11/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Επίσκεψη-πρόκληση χαρακτήρισε την επίσκεψη του προέδρου της Αμερικής Μπ. Ομπάμα στη χώρα, δυο μέρες πριν την επέτειο της ηρωικής εξέγερσης του Πολυτεχνείου, η πρόεδρος της Επιτροπής Ειρήνης Λάρισας Δημ. Παπαστεργίου, η οποία ήταν η κεντρική ομιλήτρια στην εκδήλωση διαμαρτυρίας που διοργανώθηκε στη Λάρισα με αφορμή την έλευση του Αμερικανού προέδρου στην Αθήνα.

Όπως ανέφερε η κ. Παπαστεργίου «η επίσκεψη Ομπάμα διόλου

τυχαία δεν είναι μιας και λαμβάνει χώρα σε μια περίοδο που πέρα από την ολομέτωπη αντιλαϊκή επίθεση της κυβέρνησης, οι ιμπεριαλιστές όπου γης ξεδιπλώνουν τα σχέδια τους και η ελληνική εμπλοκή στο όνομα της «γεωστρατηγικής αναβάθμισης» για τις ανάγκες του ΝΑΤΟ και της ΕΕ είναι βαθύτατη με ότι αυτό σημαίνει για το λαό μας που πληρώνει το μάρμαρο. Το περιβάλλον στην ευρύτερη περιοχή είναι εκρηκτικό. Δε χωράει κανένας εφησυχασμός. Οι ιμπεριαλιστικοί πόλεμοι στο έδαφος της Συρίας και του Ιράκ συνεχίζονται.

Η πρόεδρος της Επιτροπής Ειρήνης Λάρισας Δημ. Παπαστεργίου

Στρατιωτικές δυνάμεις με τεράστια δύναμη πυρός έχουν συγκεντρωθεί στο Αιγαίο και τη λεκάνη της Μεσογείου, η ευθεία αμφισβήτηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας από την αστική τάξη της Τουρκίας με ευρωνατοϊκή κάλυψη, οι πυρετώδεις κινήσεις δυνάμεων στην Κύπρο είναι κάποια από τα στοιχεία που δείχνουν ότι ο κίνδυνος είναι πρό των πυλών. Είναι ώρα αγώνα ενάντια στα ιμπεριαλιστικά σχέδια και την ελληνική εμπλοκή. Να πέσει στο κενό κάθε προσπάθεια να παρουσιαστούν οι στόχοι των μεγαλοεπιχειρηματιών που δε διστάζουν για τα κέρδη τους να αιματοκυλίσουν τους λαούς ως «εθνικοί στόχοι». Καμιά σχέση δεν υπάρχει ανάμεσα στα δικά τους συμφέροντα και τις ανάγκες του ελληνικού λαού που μοχθεί καθημερινά».

Η κ. Παπαστεργίου απηύθυνε επίσης κάλεσμα προς όλους να λάβουν μέρος στη συγκέντρωση που διοργανώνει το Εργατικό Κέντρο και μαζικοί φορείς για την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου στην πλατεία Ταχυδρομείου στις 6μμ μεθαύριο Πέμπτη, ενώ ανακοίνωσε παράλληλα ότι η Γραμματεία Λάρισας της ΕΕΔΥΕ, διοργανώνει την Τρίτη 22 Νοέμβρη στις 6:30 μ.μ. στο Επιμελητήριο Λάρισας ανοικτή εκδήλωση – συζήτηση με θέμα: « Η Σύνοδος του ΝΑΤΟ στη Βαρσοβία, οι αποφάσεις και οι συνέπειες για τους λαούς της περιοχής, η εμπλοκή της χώρας μας. Αιγαίο–Ελληνοτουρκικά-Κυπριακό». Θα μιλήσει ο Νίκος Παπαναστάσης, Αντισυνταγματάρχης ε.α. μέλος του Εθνικού Συμβουλίου της ΕΕΔΥΕ μέλος της ΚΕΘΑ.»

Από την δεύτερη συγκέντρωση εκπροσώπων συλλογικοτήτων στο Δικαστικό Μέγαρο Λάρισας κατά της έλευσης Ομπάμα στην Ελλάδα

Αξίζει να σημειωθεί τέλος ότι εκπρόσωποι συλλογικοτήτων συγκεντρώθηκαν ενώπιον του Δικαστικού Μεγάρου Λάρισας για να διαμαρτυρηθούν για την επίσκεψη του Μπ. Ομπάμα στην Ελλάδα.

Keywords
Τυχαία Θέματα