Βόλος: Στις γειτονιές οργανώνεται το κίνημα κατά των πλειστηριασμών

15:11 9/12/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Ο αγώνας για τη διάσωση της κατοικίας της λαϊκής οικογένειας θα δοθεί και στις γειτονιές και όχι μόνο στα δικαστήρια κάθε Τετάρτη. Ο καλύτερος συντονισμός όλων των κινημάτων κατά των κατασχέσεων, πλειστηριασμών και εξώσεων είναι το ζητούμενο για να δοθεί αυτή η μάχη. Αυτό τονίστηκε σε σημερινή συνέντευξη Τύπου κινημάτων της Μαγνησίας ενόψει της μεθαυριανής συνάντησης των κινημάτων από την περιοχή της Θεσσαλίας, που θα πραγματοποιηθεί στον Βόλο, στη θόλο του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στις 11 π.μ.

Η λαίλαπα της εκποίησης της λαϊκής περιουσίας αποτελεί απόρροια του κατοχικού καθεστώτος στο

οποίο βρίσκεται η χώρα με τις υπογραφές που έβαλαν δωσίλογοι πολιτικοί που υπηρετούν με συνέπεια τα αφεντικά τους, επισήμανε μεταξύ άλλων ο Κώστας Αβαράκης μέλος του Κινήματος. Από τη στιγμή που οι πλειστηριασμοί γίνουν ηλεκτρονικοί ο αγώνας θα πρέπει να μεταφερθεί και να οργανωθεί σε κάθε γειτονιά επισήμανε. Ο ίδιος είπε πως θα συνεχιστεί η αντίσταση που ξεκίνησε τον Απρίλιο του 2013 και γιγαντώνεται και συνεχίζεται με αμείωτη ένταση και πρόσθεσε ότι ζητούμενο των πολιτών είναι ο τρόπος συντονισμού και δράσης ώστε να κλιμακωθεί η αντίσταση, δεδομένου ότι από 1/1/17 προγραμματίζεται να ξεκινήσουν οι ηλεκτρονικές κατασχέσεις.

Ο φοιτητής, Φώτης Χατζηαντωνίου, τόνισε ότι καταπατούνται θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα και κάλεσε τους φοιτητές να συσπειρωθούν και αγωνιστούν για δωρεά υγεία, παιδεία, νερό, ηλεκτρικό και πρώτη κατοικία, υπογραμμίζοντας πως «δεν νοείται το 2016 άνθρωποι να πετιούνται στον δρόμο για οφειλές στις τράπεζες και στο Δημόσιο. Κανείς να μην είναι μόνος του στα χρόνια της κρίσης, αλλά να διεκδικήσουμε να μην χαθεί η ανθρώπινη αξιοπρέπεια», τόνισε.

Τέλος ο Γιώργος Λέτσιος τόνισε ότι το κίνημα Πολιτών δυνάμωσε και ενισχύθηκε τα τρία χρόνια από τη γέννησή του και επανέλαβε ότι θα πρέπει να συσταθούν ομάδες αντίστασης σε κάθε γειτονιά απέναντι σε κάθε εκπρόσωπο του κράτους, της αστυνομίας που θα έλθει να την δημεύσει.

«Δεν υπάρχει πολιτική και είναι παραμύθια τα περί διαπραγμάτευσης. Να αφυπνιστούν οι πολίτες και να αντισταθούν. Εμείς πήραμε το νόμο στα χέρια μας και εφαρμόζουμε το δίκαιο. Σταματήσαμε πάνω από 1.000 πλειστηριασμούς τα τελευταία τρία χρόνια στη Μαγνησία, ενώ το ίσιο συνέβη σε όλη την Ελλάδα. Πρέπει να αντιδράσουμε γιατί θέλουν να μας εξοντώσουν. Η περιουσία ανήκει στους πολίτες και όχι στους λωποδύτες τραπεζικούς και στην πολιτική μαφία» τόνισε ο Γ. Λέτσιος και κάλεσε τους Βολιώτες να βρίσκονται κάθε Τετάρτη 3.30 μ.μ. έως 5.00 μ.μ. στο Ειρηνοδικείο για να αποτρέπουν πλειστηριασμούς.

Στη συνάντηση της Κυριακής τα μέλη των διαφόρων κινήσεων ανά τη Θεσσαλία θα ενημερωθούν, θα ανταλλάξουν απόψεις και εμπειρίες και θα σχεδιάσουν τις δράσεις τους για την προστασία της περιουσίας της λαϊκής οικογένειας, πράγμα που αποτελεί το μίνιμουμ της συναίνεσης μεταξύ συμμετεχόντων στις κινήσεις αυτές, καθώς υπάρχουν διαφορές στις πολιτικές τους καταβολές. Αδιαπραγμάτευτη στόχευση του κινήματος, κατά των πλειστηριασμών είναι, όπως τονίστηκε, να μην επιτρέψει σε οποιονδήποτε εφαρμόζει «κατοχικό δίκαιο», να λεηλατήσει την λαϊκή περιουσία προς όφελος των διεθνών τοκογλύφων και των ντόπιων υπαλλήλων τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα