Βόλος: Οριακές τιμές των νιτρικών στο νερό του Φυτόκου

15:02 6/2/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Οριακά κάτω της παραμετρικής τιμής των 50 mg/l (συγκεκριμένα 49,70 mg/l) βρέθηκαν οι τιμές των νιτρικών στο πόσιμο νερό του δικτύου ύδρευσης της περιοχής Φυτόκου, σύμφωνα με τα αποτελέσματα των μικροβιολογικών αναλύσεων δειγμάτων που λήφθηκαν σε κοινή δειγματοληψία ΔΕΥΑΜΒ – Διεύθυνσης Υγείας στις 31.01.2017 και κοινοποιήθηκαν στην υπηρεσία σήμερα 06.02.2017.

Αντίστοιχα τα δείγματα από τις δεξαμενές «Φυτόκου» και «Κλήματος» παρουσίασαν οριακή υπέρβαση της παραμέτρου των Νιτρικών και συγκεκριμένα 50,16mg/l.

Ως εκ τούτου η ΔΕΥΑΜΒ, έχοντας ενημερώσει εγγράφως τις συναρμόδιες

Αρχές και τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο, συστήνει στους καταναλωτές την μη χρήση και κατανάλωση, στην ως άνω περιοχή, του νερού για ανθρώπινη κατανάλωση και ειδικότερα για πόση, μαγείρεμα και προπαρασκευή τροφής (πλύσιμο λαχανικών, φρούτων κλπ).

Παράλληλα, η Επιχείρηση ανακοινώνει ότι προβαίνει σε διορθωτικές ενέργειες με σκοπό την βελτίωση της ποιότητας του μίγματος που τροφοδοτεί την ως άνω περιοχή, ενώ θα επανέλθει με νεότερη ανακοίνωση για την ενημέρωση των καταναλωτών.

Σε σχετική ανακοίνωση της ΔΕΥΑΜΒ τονίζεται:
«Οι πολίτες μπορούν να είναι βέβαιοι ότι η Δημοτική Αρχή και η ΔΕΥΑΜΒ σταθερά προσηλωμένες στη διαφάνεια και την αλήθεια ουδέποτε αποκρύπτουν την πραγματικότητα, ιδιαίτερα δε όταν αυτή αφορά τη δημόσια υγεία και την ποιότητα ζωής.
Οι πρακτικές αυτές, της απόκρυψης και της παραπλάνησης, που από πολλούς ακολουθηθήκαν στο παρελθόν, δεν μας αντιπροσωπεύουν και γι αυτό δεν εγκαταλείπουμε την προσπάθεια για ριζικές και αποτελεσματικές λύσεις στα χρονίζοντα προβλήματα της πόλης και τη σύγκρουση με τα συμφέροντα που από ανικανότητα, αλλά και από ιδιοτέλεια τα συντηρούσαν».

Αίρεται η απαγόρευση κατανάλωσης νερού στις Σταγιάτες Εξάλλου, αίρεται η απαγόρευση χρήσης νερού για ανθρώπινη κατανάλωση στην περιοχή των Σταγιατών, η οποία ίσχυε από τις 27 Δεκεμβρίου, καθώς, τα αποτελέσματα της δειγματοληψίας που έγινε στις 30 Ιανουαρίου, μετά την εγκατάσταση νέου συστήματος απολύμανσης, δεν δείχνουν μικροβιακή επιβάρυνση στο νερό του δικτύου.
Keywords
Τυχαία Θέματα