Καλαμάτα: Συνεχίζονται οι αγροτικές κινητοποιήσεις-Καταγγελία από το Σύλλογο του Χανδρινού

13:36 6/2/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Mια ακόμα κάθοδο στην Καλαμάτα, πραγματοποίησαν σήμερα οι αγρότες. Πιο συγκεκριμένα, τρακτερ και αγροτικά μηχανήματα από αγρότες – μέλη του Αγροτικού Συλλόγου Χανδρινού και της Επιτροπής Αγώνα Πυλίας αλλά και αγρότες από τη Μάνη, έφθασαν στην πόλη μετά τις 11.

Οι αγρότες είχαν συναντηθεί νωρίτερα στο μπλόκο της Μεσσήνης και πριν φθάσουν στη Διεύθυνση Δασών (όπου εξέφρασαν την αντίθεσή τους στους δασικούς

χάρτες) πραγματοποίησαν διαμαρτυρία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης και στάθμευσαν τα οχήματα τους στην κεντρική Πλατεία της Καλαμάτας.

Αναλογη κινητοποίηση στο δασαρχείο της Κυπαρισσίας, πραγματοποίησαν σήμερα και οι αγρότες των Τριφυλίας (από Γαργαλιάνους, Φιλιατρά και Κυπαρισσία).

Μάλιστα τα μέλη του Αγροτικού Συλλόγου των Γαργαλιάνων, είχαν παρατάξει τις τελευταίες ημέρες τα τρακτέρ τους στην κεντρική πλατεία της πόλης. Στην ανακοίνωση που εξέδωσαν εκφράζουν την αντίθεσή τους στα «αλλεπάλληλα αντιαγροτικά μέτρα που επιβάλλει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ με συνέπεια την εξαθλίωση και τον αφανισμό της αγροτιάς», όπως τονίζεται.

Παράλληλα τη γέφυρα του Παμίσου στο δρόμο Ασπρόχωμα – Μεσσήνη κλείνουν από το Σάββατο, συμβολικά και για λίγη ώρα, οι αγρότες από την ευρύτερη περιοχή της Μεσσήνης.

Την ίδια στιγμή καταγγελία για περιστατικό με περιπολικό του ΑΤ Πύλου στο μπλόκο του Χανδρινού, καταγγέλει ο Αγροτικός Σύλλογος της περιοχής. Πιο συγκεκριμένα -σύμφωνα με την καταγγελία- το περασμένο Σάββατο, στις 8.30 το βράδυ, περιπολικό από το Α.Τ. Πύλου πέρασε στο χωριό Χανδρινού μέσα από τα μπλόκα των αγροτών με υπερβολική ταχύτητα, με αποτέλεσμα να χτυπήσει και να σκοτώσει ένα σκυλάκι που βρισκόταν στο δρόμο. Σε τηλεφώνημα μάλιστα΄που έκαναν αγρότες από το μπλόκο στο Α.Τ. Πύλου ο αστυνόμος -όπως καταγγέλουν- απάντησε: .

Keywords
Τυχαία Θέματα