Κέρκυρα: Κινηματογραφική καταδίωξη ταχύπλοου με μεγάλη ποσότητα χασίς

14:02 6/2/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Σε μία κινηματογραφικού τύπου θαλάσσια καταδίωξη προχώρησαν οι ελληνικές λιμενικές αρχές σε συνεργασία με τις αντίστοιχες ιταλικές, βόρεια της Κέρκυρας, όταν εντοπίστηκε ταχύπλοο φορτωμένο με μεγάλη ποσότητα δεμάτων φυτικής κάνναβης, που επιχειρούσε να μεταφέρει από τις Αλβανικές στις Ιταλικές ακτές.
Την Παρασκευή το μεσημέρι, Δανέζικο αεροσκάφος που περιπολούσε στην περιοχή, στο πλαίσιο της δύναμης Frontex, εντόπισε το σκάφος μερικά μίλια βόρεια των Οθωνών. Αμέσως ειδοποίησε την Ιταλική και την Ελληνική Ακτοφυλακή και ξεκίνησε

μία μεγάλη επιχείρηση από θάλασσα και αέρα.
Αργά το απόγευμα, εντοπίστηκε το ύποπτο σκάφος, με αποτέλεσμα να ξεκινήσει θαλάσσια και εναέρια καταδίωξη από την ελληνική λιμενική δύναμη. Οι τρεις λαθρέμποροι που επέβαιναν στο ταχύπλοο, άλλαξαν την πορεία τους και διερχόμενοι από τη θαλάσσια περιοχή δυτικά των Οθωνών, ανέπτυξαν ταχύτητα προς τις αλβανικές ακτές ρίχνοντας παράλληλα δέματα με χασίς στη θάλασσα. Οι έμποροι ναρκωτικών προσάραξαν το σκάφος τους σε βραχώδη ακτή της Αλβανίας και ετράπησαν σε φυγή.
Στην επιχείρηση συμμετείχαν τα περιπολικά σκάφη του Λιμενικού από την Κέρκυρα, δυνάμεις του Λιμενικού από την Λευκάδα και την Ηγουμενίτσα, αεροσκάφος και ελικόπτερο με ελεύθερους σκοπευτές της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών. Προς παροχή συνδρομής στην επιχείρηση κατέπλευσαν και σκάφη της Ιταλικής Ακτοφυλακής, ενώ είχαν ήδη κινητοποιηθεί και οι Αλβανικές Αρχές.
Καθ’ όλη τη διάρκεια της επιχείρησης υπήρξαν τόσο προειδοποιητικά πυρά όσο και στην μηχανή του ταχύπλοου αλλά και ανταλλαγή πυροβολισμών με τους εμπόρους ναρκωτικών. Ωστόσο, όταν οι δυνάμεις του Λιμενικού έφτασαν στις Αλβανικές ακτές, δεν βρήκαν όπλα στο σκάφος, που σημαίνει ότι τα πήραν μαζί τους.
Την επόμενη μέρα, Σάββατο 4 Φεβρουαρίου έγινε μεγάλη σάρωση όλης της θαλάσσιας περιοχής και μέχρι στιγμής, έχουν εντοπιστεί και περισυλλεγεί 99 δέματα με χασίς από ελληνικά σκάφη και 12από ιταλικά σκάφη, το συνολικό βάρος των οποίων, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, ανέρχεται περίπου στους δύο τόνους! Εντυπωσιακό στοιχείο, που δηλώνει την προετοιμασία των κακοποιών, είναι ότι τα δέματα ήταν πολύ καλά στεγανοποιημένα, ώστε αν έπεφταν στη θάλασσα να μην βραχεί το περιεχόμενο.
Μιλώντας στην ΕΡΤ Κέρκυρας, η επικεφαλής της Λιμενικής Αστυνομίας στο νησί μας, Αικατερίνη Πολυμερά, δήλωσε ότι η συνεργασία με τις Λιμενικές αρχές τόσο της Ιταλίας όσο και της Αλβανίας είναι καλή, γρήγορη και η επικοινωνία συνεχής. Δεν υπάρχουν ζητήματα χωρικών υδάτων όταν πρόκειται για αντιμετώπιση του κοινού εγκλήματος. Οι συγκεκριμένοι καταζητούμενοι αν συλληφθούν στο Αλβανικό έδαφος θα παραδοθούν στις Ελληνικές αρχές.

Νεότερη ενημέρωση 5/2/17 15:00

Αναφορικά με τον εντοπισμό και την κατάσχεση περίπου δύο τόνων φυτικής κάνναβης μετά από ευρεία επιχείρηση Υπηρεσιών Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής την 03/02/2017, ανακοινώθηκε ότι ολοκληρώθηκε η ζύγιση των μέχρι στιγμής κατασχεθέντων από τις ελληνικές Αρχές ναρκωτικών ουσιών, το συνολικό μικτό βάρος των οποίων ανέρχεται στον έναν τόνο και επτακόσια δεκατέσσερα κιλά και διακόσια γραμμάρια (1.714,200kg).
Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Κέρκυρας.

Keywords
Τυχαία Θέματα