Βόλος: Κούκλα – σκελετός προπομπός πορείας

21:21 31/5/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΚΑΥΣΗΣ RDF ΑΠΟ ΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ –

Φορώντας μάσκες και έχοντας ως προπομπό μια κούκλα – σκελετό, πολίτες που αντιτίθενται στην καύση RDF από την ΑΓΕΤ, πραγματοποίησαν σήμερα το απόγευμα, πορεία από τον Άναυρο μέχρι και την είσοδο του εργοστασίου, στην Αγριά, όπου φώναξαν συνθήματα και αναγνώστηκε σχετικό ψήφισμα.

Την πορεία οργάνωσε η Περιβαλλοντική Πρωτοβουλία Μαγνησίας και όπως δήλωσε το μέλος της, Κώστας Βολιώτης δεν υπήρξε στήριξη από κανένα κόμμα και είναι ευτυχής για αυτό.

Ο ίδιος ανέγνωσε το ψήφισμα,

επισημαίνοντας ότι για το Υπουργείο Περιβάλλοντος αλλά και για άλλους αρμόδιους, η υγεία και η ίδια η ζωή των πολιτών κοστίζουν πολύ φθηνά. Κι αυτό γιατί το κράτος, με αλλεπάλληλες αποφάσεις δίνει το δικαίωμα σε μια μεγάλη βιομηχανία όπως είναι η ΑΓΕΤ, η οποία βρίσκεται μέσα στην πόλη του Βόλου, να καίει σκουπίδια κι άλλα επικίνδυνα υλικά, προκειμένου να αυξήσει τα κέρδη της.

«Είναι διαπιστωμένο ότι οι εγκαταστάσεις της όπως και κάθε άλλης τσιμεντοβιομηχανίας, είναι ακατάλληλες για την καύση RDF κι άλλων λεγόμενων εναλλακτικών καυσίμων, ενώ οι ελεγκτικοί μηχανισμοί είναι ουσιαστικά ανύπαρκτοι. Ακόμη και οι έλεγχοι της ποιότητας των υλικών που θα καίγονται, δεν μπορεί να είναι συνεχείς και έτσι, η ΑΓΕΤ θα καίει κυριολεκτικά ό,τι θέλει σε βάρος της υγείας των πολιτών. Θα μετατραπεί ο Βόλος σε θάλαμο αερίων και εμείς σε πειραματόζωα» τονίζεται στο ψήφισμα, στο οποίο καταγγέλλεται επίσης η ΑΓΕΤ ότι δεν έχει κάνει καμία δήλωση για το μεγάλο αυτό πρόβλημα που απασχολεί τους πολίτες του Βόλου και οχυρώνεται πίσω από τις αποφάσεις της πολιτικής ηγεσίας, περιφρονώντας την πόλη που την φιλοξενεί.

«Θεωρούμε την σημερινή μας κινητοποίηση αρχή για νέους αγώνες μέχρι να καταλάβει ο υπουργός περιβάλλοντος και κάθε άλλος αρμόδιος ότι δεν πρέπει να παίζει με την υγεία και την ζωή των πολιτών. Θα συνεχίσουμε τον αγώνα. Αν δεν ανακληθούν οι εξοντωτικές αποφάσεις για την υγεία μας που αφορούν στην ΑΓΕΤ και κάθε άλλη βιομηχανία, θα μας βρίσκουν συνεχώς μπροστά τους» καταλήγει το ψήφισμα που εγκρίθηκε από τους συμμετέχοντες στην πορεία.

Keywords
Τυχαία Θέματα