Τρίκαλα: Παρουσίαση έκδοσης του ΚΚΕ για την Δικτατορία

20:25 31/5/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Την έκδοση του Τμήματος Ιστορίας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ με αφορμή τα 50 χρόνια από το πραξικόπημα της 21ης Απριλίου 1967, παρουσιάζει σε εκδήλωση η Τομεακή Επιτροπή Τρικάλων του κόμματος και το Τομεακό Συμβούλιο Τρικάλων της ΚΝΕ.

Το βιβλίο με τίτλο “Δικτατορία 1967-1974”, το οποίο περιλαμβάνει κείμενα και ντοκουμέντα εκείνης της περιόδου, θα παρουσιαστεί την Πέμπτη 1 Ιουνίου,

στις 8 το βράδυ, στο χώρο των παλιών Φυλακών Τρικάλων, από το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ Μαρία Γαβαλά. Η έκδοση, δε, αποτελεί μια συμβολή στη μελέτη της ιστορίας του εργατικού κινήματος στη χώρα μας και διεθνώς, με ένα βασικό συμπέρασμα ότι η εργατική τάξη και ο λαός έχει αστείρευτες δυνάμεις μέσα από την οργανωμένη δράση. Ειδικά, δε, κατά την περίοδο της Δικτατορίας, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση των διοργανωτών, “ο λαός ξεπέρασε το καθεστώς της τρομοκρατίας, αψήφησε το καθεστώς της Χούντας που φαινόταν “ανίκητο”, οργάνωσε μεγάλους αγώνες για να βελτιώσει τη ζωή του και να βάλει τη σφραγίδα του στην ανατροπή της Δικτατορίας”. Επισημαίνεται μάλιστα ότι “το ΚΚΕ και η πολύ νέα τότε ΚΝΕ που ιδρύθηκε τον Σεπτέμβριο του 1968, είχαν καθοριστική και πρωτοπόρα συμβολή στην οργάνωση της πάλης του λαού, οργάνωσαν τον αντιδικτατορικό αγώνα και ίδρυσαν αντιδικτατορικές οργανώσεις, ενώ παρά το κλίμα τρομοκρατίας οργανώθηκαν εργατικοί αγώνες, αγροτικές κινητοποιήσεις φοιτητών και μαθητών, με κορύφωση της αντιδικτατορικής δραστηριότητας τον ξεσηκωμό του Πολυτεχνείου τον Νοέμβριο του 1973”.

Keywords
Τυχαία Θέματα