Καταβολή Δώρου Πάσχα στη ΣΚΟΤ – Δικαστικός μαραθώνιος για την Ελευθεροτυπία

20:04 31/5/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Xρειάστηκε η παρέμβαση της Επιθεώρησης Εργασίας για να καταβληθεί το Δώρο Πάσχα στους εργαζόμενους της ΣΚΟΤ Α.Ε., μετά από τριμερή που πραγματοποιήθηκε. Το μεγάλο πρόβλημα της εκ περιτροπής εργασίας παραμένει.

Yπενθυμίζεται ότι για το ζήτημα της εκ περιτροπής εργασίας, στην Πάτρα οι εργαζόμενοι της FRIGOGLASS ΑΒΕΕ βρίσκονται σε 48ωρη απεργιακή κινητοποίηση.

Σε

άλλο ανοιχτό εργασιακό ζήτημα, στο εδώλιο του Α’ Μονομελούς Πλημμελιοδικείου Αθηνών, έφτασε την Τετάρτη 31/5, με πρωτοβουλία της Επιθεώρησης Εργασίας, σειρά εργασιακών παραβάσεων (μη καταβολή δεδουλευμένων, κλπ) της εταιρείας «Τρίτη όψη», που εξέδιδε την εφημερίδα Ελευθεροτυπία, τα ένθετά της και διαχειρίζονταν και στην ιστοσελίδα enet.

Όπως ζήτησε ο δικηγόρος της εργοδοτικής πλευράς, επειδή ο εκ των κατηγορουμένων Χ. Οικονομόπουλος είναι δικηγόρος, το συγκεκριμένο δικαστήριο κρίθηκε αναρμόδιο και παρέπεμψε την υπόθεση στον εισαγγελέα για να ακολουθήσει τον προβλεπόμενο εκ του νόμου δρόμο. Οι πρώην εργαζόμενοι που βρίσκονταν στο δικαστήριο ως μάρτυρες θα κληθούν εκ νέου.

Keywords
Τυχαία Θέματα