Βόλος: Κατέρρευσαν οι συκοφαντίες Μπέου κατά Καρεκλίδη-Συνέχεια της δικαστικής διαμάχης

14:12 7/9/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Κατέρρευσαν οι καταγγελίες που είχε κάνει εναντίον του εκδότη Γιώργου Καρεκλίδη ο Αχ. Μπέος καθώς ο Εισαγγελέας έθεσε στο αρχείο το φάκελο που του είχε καταθέσει ο κ. Μπέος. Τα στοιχεία είχε δημοσιοποιήσει ο Αχ. Μπέος σε συνέντευξη Τύπου στις 8 Απριλίου του 2016 και σύμφωνα με τα όσα είχε ισχυριστε,ί ο Γ. Καρεκλίδης ήταν διαπλεκόμενος με τους εργολάβους κ.κ. Μπαλάφα και Τσαλαπόρτα και τους εκβίαζε, ενώ

μέσω του Θ. Κουντουρά, γινόταν διακίνηση επιταγών.
Όπως επισήμανε σε σημερινή συνέντευξη Τύπου ο κ. Καρεκλίδης και τα τρία αυτά άτομα κατέθεσαν στη Δικαιοσύνη ότι όλα όσα καταγγέλλονταν ανωνύμως και περιλαμβάνονταν μεταξύ άλλων στο φάκελο που παρέδωσε ο Αχ. Μπέος στη δικαιοσύνη, ήταν ψευδή.
Επιπλέον ο κ. Καρεκλίδης ανέφερε ότι θα καταθέσει άμεσα αγωγή κατά της Τράπεζας Πειραιώς που ως διάδοχη κατάσταση της Γενικής Τράπεζας με την οποία συνεργαζόταν, επέτρεψε τη διαρροή προσωπικών του στοιχείων και απορρήτων πινακίων των επιταγών του που συμπεριελήφθηκαν στο φάκελο που κατατέθηκε στον εισαγγελέα και έγιναν, όπως χαρακτηριστικά τόνισε “feuille volante”. “Ο Αχ. Μπέος απέδειξε ότι είναι κοινός συκοφάντης και λασπολόγος που ρίχνει τη λάσπη του με ανεμιστήρα κατά αυτών που του κάνουν κριτική” τόνισε ο κ. Καρεκλίδης. “Θέλησε να με εκτελέσει παρουσιάζοντάς με ως άνθρωπο της διαπλοκής, απατεώνα, λαμόγιο και εκβιαστή εργολάβων, προκειμένου να τελειώνει μια και καλή με την κριτική που του ασκούν τα Μέσα Ενημέρωσης του Ομίλου Καρεκλίδη. Στόχος του ήταν να με εξομοιώσει με τον εαυτό του, που είναι κατηγορούμενος για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης», επισήμανε.

Ήδη ο κ. Καρεκλίδης έχει προσφύγει στη δικαιοσύνη υποβάλλοντας μήνυση για διάδοση δυσφημιστικών γεγονότων διά του τύπου και προσβολή της προσωπικότητας και η υπόθεση θα εκδικαστεί στις 19 Δεκεμβρίου του 2016. Επίσης έχει καταθέσει αγωγή ζητώντας χρηματική αποζημίωση από τον Αχ. Μπέου, υπόθεση που θα εκδικαστεί στις 18 Νοεμβρίου 2016.

«Ο Μπέος απέδειξε για μία ακόμη φορά ότι είναι κοινός συκοφάντης, λασπολόγος. Μια διαυγή 45χρονη πορεία στα τοπικά ΜΜΕ, δεν θα επιτρέψω να τη λασπώσει ο Μπέος, δεν είμαστε όλοι όμοιοί του.” τόνισε. Επιπλέον ανέφερε ότι η δημοτική αρχή έχει συστήσει μία ομάδα “που δεν κάνει τίποτε άλλο, αν και πληρώνεται από δημοτικό ταμείο, παρά να σπιλώνει συναδέλφους και εκδότες. Οι Γεωργαλάδες της χούντας δεν θα περάσουν στην πόλη. Η φωνή μας θα ακουστεί. Αν και παπαγαλάκια του θέλουν να μας κλείσουν το στόμα, εμείς θα μιλάμε γιατί ζούμε σε πόλη βαθειά δημοκρατική με ένα πολιτικό πολιτισμό χρόνων».

Επιπλέον άσκησε σκληρή κριτική κατά μερίδας του τοπικού Τύπου που δεν παρέστη στη συνέντευξη για να προβάλλει τις θέσεις του και να δημοσιοποιήσει την απόφαση του εισαγγελέα που έθεσε την υπόθεση στο αρχείο, παρά το γεγονός ότι πρόβαλε τις θέσεις του Αχ. Μπέου. Ζήτησε ανάλογη προβολή των θέσεών του από τα ΜΜΕ και προανήγγειλε ότι θα αποστείλει εξώδικο και αγωγή στην εφημερίδα “Ταχυδρόμος” που αρνήθηκε να καλύψει τις θέσεις του, ενώ είχε φιλοξενήσει τις θέσεις και τις συκοφαντίες του Αχ. Μπέου.
“Το σύστημα Μπέου που εξυβρίζει συναδέλφους, εκδότες και πολίτες που έχουν αντίθετη άποψη με τον Μπέο και τη δημοτική αρχή συνεχώς διευρύνεται. Δεν είναι μόνο η ομάδα επικοινωνίας του που πληρώνεται από το δήμο, αλλά και δημοσιογραφικά σκουπίδια που κάνουν πολιτική υπέρ Μπέου”. κατέληξε.

Τι αναφέρει το έγγραφο της της Εισαγγελίας προς τον Εισαγγελέα Εφετών Λάρισας

“Έχω την τιμή να σας υποβάλλω την συνημμένη με ΑΒΜ Γ 16-1284 δικογραφία με την από 9-5-2016 παραγγελία σας εκτελεσμένη που σχηματίστηκε κατόπιν ανώνυμης μήνυσης μετά των συνημμένων σε αυτήν αντιγράφων πινακίων επιταγών σε ενέχυρο ετών 1998 – 2003, στην οποία διαλαμβάνονταν αιτιάσεις κατά του Γ. Καρεκλίδη του Αρχιμήδη και να σας αναφέρω ότι δεν άσκησα ποινική δίωξη, αλλά έθεσα αυτή στο αρχείο, σύμφων αμε το αρ.43 παρ.2 ΚΠΔ ως προφανώς αβάσιμη στην ουσία της, αφού όπως προέκυψε από όλα τα στοιχεία της δικογραφίας και σε συνδυασμό μεταξύ του , δεν τελέστη η ερευνώμενη πράξη της εκβίασης κατ’ εξακολούθηση κατ΄επάγγελμα και κατά συνήυθεια εκ μέρους του Γ. Καρεκλίδη σε βάρος των φερόμενων ως παθοντων Κων. Μπαλάφα, Γ. Τσαλαπόρτα και Θαν. Κουντουρά, ή έστω κάποιας άλλης αυτεπαγγέλτως διωκόμενης πράξης σε σχέση με την αναφερόμενη στη δικογραφία περιστατικα, καθώς αυτοί δεν εκαναγκάστηκαν με βία ή απειλή σε κάποια πράξη, παράλειψη ή ανοχή από την οποία να επήλθε ζημία στην περιουσία τους”

Keywords
Τυχαία Θέματα