Δριμεία κριτική του Τραμπ κατά της Κλίντον για τo θέμα με τα e-mail της

13:48 7/9/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Στην αντεπίθεση περνά και πάλι ο Ντόναλντ Τραμπ, με αφορμή το ζήτημα που έχει προκύψει με τη διαχείριση των ηλεκτρονικών μηνυμάτων της Χίλαρι Κλίντον, την περίοδο που υπηρετούσε στο υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ. Ο υποψήφιος για το προεδρικό χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων, υποστήριξε ότι η Χίλαρι Κλίντον δεν δικαιούται χειρισμού των ηλεκτρονικών μηνυμάτων της, αλλά και της διαχείρισης απόρρητων πληροφοριών.

Όπως μετέδωσε το CNN, ο Τραμπ

τόνισε ότι τόσο η Κλίντον, όσο και οι συνεργάτες της «κατέστρεψαν εν γνώσει τους αποδεικτικό υλικό για να καλύψουν τις ενέργειές τους,», μετά την καταστροφή με τη χρήση σφυριών τουλάχιστον δύο, από τα κινητά τηλέφωνα που χρησιμοποιούσε η Κλίντον.

«Οι άνθρωποι που δεν έχουν τίποτα να κρύψουν δεν διαλύουν τα κινητά τους με σφυριά. Οι άνθρωποι που δεν έχουν τίποτα να κρύψουν δεν επιλέγουν τα ηλεκτρονικά τους μηνύματα ή δεν καταστρέφουν αποδείξεις, προκειμένου αυτές να μην ενταχθούν στα δημόσια αρχεία, όπως προβλέπει η ομοσπονδιακή νομοθεσία», δήλωσε ο Τραμπ επικρίνοντας τους βοηθούς της Κλίντον, οι οποίοι χρησιμοποίησαν ειδικό πρόγραμμα υπολογιστών (BleachBit) προκειμένου να εξαφανίσουν τα ίχνη σβησμένων ηλεκτρονικών μηνυμάτων.

«Μπορείτε να φανταστείτε τι θα συνέβαινε αν αυτό το έκανα εγώ ή οποιοσδήποτε άλλος;» αναρωτήθηκε ο Τραμπ, στη διάρκεια προεκλογικής εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στη Βόρεια Καρολίνα.

Την υπόθεση της διαχείρισης των ηλεκτρονικών μηνυμάτων της Χίλαρι Κλίντον διερεύνησε το FBI, με το διευθυντή της ομοσπονδιακής υπηρεσίας ερευνών Τζέιμς Κόμεϊ να έχει χαρακτηρίσει τη διαχείριση των απόρρητων ηλεκτρονικών μηνυμάτων της Κλίντον «ουσιαστικά αμελή» ενέργεια.
Ωστόσο, το FBI αποφάσισε να μην προχωρήσει στη σύσταση για την απαγγελία κατηγοριών κατά της πρώην υπουργού των Εξωτερικών, στην πρώτη προεδρική θητεία του Μπαράκ Ομπάμα. Από την πλευρά του, το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης ακολούθησε τη σύσταση του FBI κι έτσι δεν απαγγέλθηκαν κατηγορίες ούτε κατά της Κλίντον, αλλά ούτε και κατά των συνεργατών της.

Ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων επικρίνει επίσης τη στάση της Κλίντον να δηλώσει τουλάχιστον 39 φορές στο FBI ότι δεν θυμάται λεπτομέρειες και οδηγίες σχετικά με τη διαδικασία χειρισμού απόρρητων πληροφοριών κατά το χρονικό διάστημα της θητείας της στο αμερικανικό ΥΠΕΞ.

Από την άλλη μεριά, η απόφαση του υπουργείου Δικαιοσύνης δεν εμποδίζει τον Τραμπ να καταγγέλλει ότι η Κλίντον είναι ένοχη διάπραξης ομοσπονδιακών εγκλημάτων με τους υποστηρικτές του να συμφωνούν, καθώς συχνά φωνάζουν το σύνθημα: «Φυλάκισε την, Φυλάκισε την».

«Κανένας δεν αναλαμβάνει το ρίσκο που ανέλαβε η Κλίντον, εκτός κι αν προσπαθεί να συγκαλύψει μαζικά εγκλήματα«, τόνισε για άλλη μια φορά ο Τραμπ.

Keywords
Τυχαία Θέματα