Χανιά: 75 χρόνια μετά οι Βετεράνοι της Μάχης της Κρήτης συνεχίζουν να προσφέρουν (ηχητικό)

14:51 24/5/2016 - Πηγή: ΕΡΤ


Νέο σχολικό αυτοκίνητο απέκτησε το ΚΗΦΑΑΜΕΑ Χανίων (Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ατόμων με Ειδικες Ανάγκες), με τη συνδρομή των Βρετανών Βετεράνων της Μάχης της Κρήτης! Το νέο σύγχρονο βανάκι, με το οποίο γίνονται πλέον οι μετακινήσεις των παιδιών, αγοράστηκε πρόσφατα με χρήματα που προσέφεραν πριν από δύο χρόνια οι βετεράνοι.Τα εγκαίνια του σύγχρονου αυτοκινήτου έγιναν χθες το μεσημέρι, από τα παιδιά και την πρόεδρο του ΚΗΦΑΑΜΕΑ, Νίκη Βελεγράκη, καθώς και την πρόεδρο του Συλλόγου Βετεράνων της Μάχης της Κρήτης

κ. Maureen Moss.
Η δωρεά των Βετεράνων ανέρχονταν στο ποσό των 18.000 λιρών Αγγλίας και, καθώς το ποσό δεν επαρκούσε, η αγορά του λεωφορείου κατέστη δυνατή με τα χρήματα που διέθεσαν οι διοργανωτές του εφετινού Santa Run, όπως δήλωσε μιλώντας σήμερα στην ΕΡΤ Χανίων η πρόεδρος του ΚΗΦΑΑΜΕΑ κ. Βελεγράκη. Η σεμνή τελετή των εγκαινίων του λεωφορείου πραγματοποιηθήκε έξω από ξενοδοχείο στο Μάλεμε όπου διαμένουν οι βετεράνοι και οι οικογένειές τους.


Όπως ανέφερε στην ΕΡΤ Χανίων η κ. Βελεγράκη, στους άμεσους στόχους του ΚΗΦΑΑμΕΑ, είναι η ολοκλήρωση του υπερσύγχρονου κτιρίου του Κέντρου, συνολικού εμβαδού 700 τ.μ., που θα έχει τη δυνατότητα να φιλοξενεί καθημερινά πολύ περισσότερα παιδιά με βαριές αναπηρίες και να δώσει ανακούφιση και φροντίδα σε περισσότερες οικογένειες που αντιμετωπίζουν προβλήματα αναπηρίας.

Όπως ανέφερε η πρόεδρος, υπάρχει δέσμευση από τον Περιφερειάρχη για την ένταξη του συγκεκριμένου έργου σε πρόγραμμα ΕΣΠΑ, μέσα στο καλοκαίρι. Παράλληλα η κ. Βελεγράκη δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει και τους Χανιώτες, που καθημερινά στηρίζουν το ΚΗΦΑμΕΑ με κάθε τρόπο!

Ακούστε εδώ τη συνέντευξη της Κ. Βελεγράκη:

http://www.mediafire.com/download/9ix92b64inowe9u/24+-+5+-+2016+-+%CE%9A%CE%97%CE%A6%CE%91%CE%9C%CE%95%CE%91+-+%CE%98%CE%B5%CE%BF%CE%B4%CF%89%CF%81%CE%AC%CE%BA%CE%B7.mp3

The post Χανιά: 75 χρόνια μετά οι Βετεράνοι της Μάχης της Κρήτης συνεχίζουν να προσφέρουν (ηχητικό) appeared first on ert.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα