Απεργία της ΠΟΕΔΗΝ στις 8 Ιουνίου και συγκέντρωση έξω από το Υπουργείο Υγείας

14:04 24/5/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Στη δημοσιότητα έδωσε η ΠΟΕΔΗΝ την απόφαση του γενικού της συμβουλίου, όπου περιγράφεται η κατάσταση στα δημόσια νοσοκομεία, αποτυπώνεται το σκεπτικό της ομοσπονδίας και ανακοινώνεται και το πρόγραμμα δράσης του κλάδου των υγειονομικών.

Όπως αναφέρει μεταξύ άλλων η ΠΟΕΔΗΝ (το πλήρες κείμενο μπορείτε να το διαβάσετε ΕΔΩ): «Καταθέσαμε Αναφορά στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου την οποία παρέλαβε, για να διερευνηθούν τυχόν

ποινικές ευθύνες που προκύπτουν στην ηγεσία του Υπουργείου Υγείας για τον κίνδυνο που τίθεται η ζωή ασθενών κατ’ εξακολούθηση, εξαιτίας των προβλημάτων του ΕΣΥ τα οποία βρίσκονται σε μη διαχειρίσιμα επίπεδα.
Χάνουν τη ζωή τους ασθενείς ψάχνοντας να βρουν κλίνη ΜΕΘ.

Έκλεισαν 50 κλίνες ΜΕΘ επειδή δεν ανανεώθηκε η σύμβαση των 190 εργαζομένων που απασχολούνταν στις ΜΕΘ μέσω του ΚΕΕΛΠΝΟ, προκειμένου η κυβέρνηση να προσλάβει «τα δικά της παιδιά» αφού οι προσλήψεις είναι εκτός ΑΣΕΠ.

Ακόμη οι Υπουργοί μαγειρεύουν τις λίστες. Στην έξαρση της γρίπης στις λίστες αναμονής του ΕΚΑΒ ήταν πάνω από 80 ασθενείς περιμένοντας να βρουν ΜΕΘ. Τώρα πάνω από 30.
Οι πιθανότητες να χάσουν τη μάχη για τη ζωή εκτός ΜΕΘ τριπλασιάζονται .
Το προσωπικό είναι κάτω των ορίων ασφάλισης».

Πρόγραμμα δράσης & διεκδικήσεις

-Δυναμικές τοπικές κινητοποιήσεις, συγκεντρώσεις, καταλήψεις, Γενικές Συνελεύσεις με πρωτοβουλία των διοικήσεων των πρωτοβάθμιων σωματείων
-Πανελλαδική πανυγειονομική απεργιακή κινητοποίηση Τετάρτη 8 Ιουνίου 2016 και συγκέντρωση για όλη τη χώρα στην Αθήνα έξω από το Υπουργείο Υγείας 11 π.μ.
-Σύσκεψη Διοικητικών Συμβουλίων Σωματείων των Προνοιακών Μονάδων στις 7 Ιουνίου 2016 στις 15:00 μ.μ. στο Ξενοδοχείο NOVOTEL (Μιχαήλ Βόδα 4-6)
Σύσκεψη Φορέων σε συνεργασία με το Δ.Σ. των Κ.Υ. Ν. Λάρισας για την Πρωτοβάθμια Περίθαλψη την Τετάρτη 15 Ιουνίου 2016 11 π.μ. στην Ελασσόνα με Συνέντευξη Τύπου. Το Κ.Υ. Ελασσόνας ήταν το πρώτο Κέντρο Υγείας που λειτούργησε πριν 31 χρόνια (04/07/1985)

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:
• Δωρεάν Δημόσια Υγεία – ΜΕ καθολική Πρόνοια πρόσβαση
• Επαρκή στελέχωση ΚΑΙ χρηματοδότηση
• Μονιμοποίηση ΤΟΥ Επικουρικού Προσωπικού
• Ανανέωση Συμβάσεων Των εργαζομένων που υπηρετούν στην εκτέλεση κοινοτικών προγραμμάτων
• Ένταξη ΣΤΑ ΒΑΕ
• Κατάργηση του Αντιασφαλιστικού Νομού 4387/2016
• Ανάκτηση των Μνημονιακών Απωλειών».

Πηγή φωτο: ΠΟΕΔΗΝ

The post Απεργία της ΠΟΕΔΗΝ στις 8 Ιουνίου και συγκέντρωση έξω από το Υπουργείο Υγείας appeared first on ert.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα