Βόλος: Η Α. Γκερέκου στην διημερίδα για την «Ημέρα Βουνού»

14:07 8/12/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Για τον πολιτιστικό τουρισμό ως μοχλό περιφερειακής ανάπτυξης θα μιλήσει η πρώην υφυπουργός Πολιτισμού Άντζελα Γκερέκου στη διημερίδα που διοργανώνουν φορείς της Μαγνησίας μεθαύριο Σάββατο, με αφορμή τον εορτασμό της «Παγκόσμιας Ημέρας Βουνού». Σήμερα δόθηκε συνέντευξη Τύπου όπου μεταξύ άλλων εκπρόσωποι των φορέων αναφέρθηκαν

στην εκδήλωση και τόνισαν ότι ετοιμάζουν ημερολόγιο με τις εκδηλώσεις που γίνονται στη Μαγνησία και το οποίο θα αποτελέσει ένα σημαντικό «εργαλείο» για τους πολίτες, τους επισκέπτες και τους φορείς, καθώς στόχος είναι η προσέλκυση ειδικής κατηγορίας επισκεπτών για θεματικό τουρισμό.

Ειδικότερα η διημερίδα διοργανώνεται από την Ένωση Ξενοδόχων Ν. Μαγνησίας, τον πολιτιστικό φορέα της Ιεράς Μητρόπολης Δημητριάδος & Αλμυρού «ΜΑΓΝΗΤΩΝ ΚΙΒΩΤΟΣ», τον Ελληνικό Ορειβατικό Σύλλογο Βόλου και το Επιμελητήριο Μαγνησίας, σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας & Σποράδων, τους Δήμους Βόλου, Ζαγοράς-Μουρεσίου και Νοτίου Πηλίου, υπό την αιγίδα του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος και θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο Vallis στην Αγριά, στις 10 π.μ. μεθαύριο Σάββατο. Στη διημερίδα έχουν κληθεί να παραστούν τουριστικοί πράκτορες από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό, οι οποίοι εξειδικεύονται στις εναλλακτικές μορφές τουρισμού προκειμένου να γνωρίσουν το Πήλιο αλλά και να συναντήσουν τους ξενοδόχους με στόχο τη σύναψη συνεργασιών.

Στην εκδήλωση θα παραβρεθεί και ο πρόεδρος του Συνδέσμου Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων στην Ελλάδα HATTA Ευστ. Σκρέκας, ο οποίος θα μιλήσει για τον εναλλακτικό τουρισμό, ενώ θα γίνουν εισηγήσεις για τα τοπικά προϊόντα, βότανα και γεύσεις της Μαγνησίας, για το διεθνές οικολογικό σήμα ποιότητας για τον ποδηλατικό τουρισμό, για την εξέλιξη του αθλητικού τουρισμού, το αεροδρόμιο Κεντρικής Ελλάδας στην ανάπτυξη του τουρισμού και των εναλλακτικών μορφών τουρισμού, τον πολιτισμό – τουρισμό, βιοτουρισμό και το φεστιβάλ οφρεινούκαι θαλάσσιου τουρισμού Τσαγκαράδας.

Στο τέλος της ημερίδας θα γίνει διαβούλευση της πρότασης της Ένωσης Ξενοδόχων Ν. Μαγνησίας για το marketing plan της Θεσσαλίας.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων κ. Ζαφείρης επισήμανε ότι η τελική πρόταση της Μαγνησίας για το Marketing Plan που ετοιμάζει η Περιφέρεια Θεσσαλίας θα κατατεθεί την ερχόμενη εβδομάδα και γι αυτό όλοι οι φορείς θα πρέπει να αποστείλουν έγκαιρα τις προτάσεις τους.
Ο Νίκος Τσούκας από την “Μαγνήτων Κιβωτός” επισήμανε το πόσο σημαντική είναι αυτή η συνεργασία μεταξύ των φορέων για την έκδοση αυτού του ημερολογίου που θα ενημερώνει όλους για τις εκδηλώσεις σε όλη τη Μαγνησία. Επιπλέον τόνισε ότι ο φορέας που εκπροσωπεί ειδικεύεται στον θεματικό τουρισμό.
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας Αριστοτέλης Μπασδάνης τόνισε ότι θα δημιουργηθούν ομάδες επιχειρήσεων σε συνεργασία με τη “Μαγνήτων Κιβωτός” για την ανάδειξη του θρησκευτικού τουρισμού που έχει μία τεράστια δυναμική που θα πρέπει να αναδειχθεί, τόσο στους Ευρωπαίους επισκέπτες αλλά και σε άλλους από την άλλη άκρη του Ατλαντικού.

Δράσεις στο βουνό

Επίσης, στα πλαίσια εορτασμού της Παγκόσμιας Μέρας Βουνού την Κυριακή θα διοργανωθούν δράσεις στο βουνό ,σε συνεργασία με εταιρίες εναλλακτικού τουρισμού και άλλους συλλογικούς Φορείς , προκειμένου οι ενδιαφερόμενοι να γνωρίσουν τη μαγεία του «Βουνού των Κενταύρων».
Για παράδειγμα όλοι οι φίλοι του βουνού, την Κυριακή 11/12 /2016 θα έχουν την ευκαιρία :
1.Πεζοπορία-ξεναγήσεις-_ΕΟΣ ΒΟΛΟΥ, «ΠΑΝ» 2. Ορεινή ιππασία :3. Γαστρονομία στο «Βουνό των Κενταύρων»: 4. Επίσκεψη το Μουσείο Ελιάς και Λαδιού- 5. ορεινή ποδηλασία 6. τοξοβολία στην Πορταριά 7.Τοπικά προΪόντα -Γαστρονομία : 8 . Επισκέψιμα Οινοιποιεία: 9. Μουσείο Λιμναίου Πολιτισμού Κάρλας -ΚΕΜΕΒΟ Σωτήρης Γκανάτσιος Τηλέφ. 6977-334733
10 .Μουσείο Κερασιάς κ.ά.

Keywords
Τυχαία Θέματα