Βόλος: Ανάθεση μελέτης για την λειτουργία του Βιολογικού σε ιδιώτη

15:12 23/2/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Ομόφωνα και με συνοπτικές διαδικασίες ενέκρινε το Δ.Σ. της ΔΕΥΑΜΒ την απευθείας ανάθεση της παροχής τεχνικών και επιστημονικών υπηρεσιών για την σκοπιμότητα της μορφής της λειτουργίας και συντήρησης του Βιολογικού Καθαρισμού. Της συνεδρίασης, στην οποία δεν συμμετείχε ο εκπρόσωπος των μειοψηφιών, κ. Μαργαρίτης Πατσιαντάς, προήδρευσε ο παραιτηθείς πρόεδρος της ΔΕΥΑΜΒ, κ. Απόστολος Γαλάτης, καθώς επισήμως, η τοποθέτηση του νέου προέδρου, κ. Αριστείδη Σαββάκη, πρέπει να επικυρωθεί από το δημοτικό συμβούλιο, την ερχόμενη Τρίτη 28 Φεβρουαρίου.

Μ. Πατσιαντάς: «Πραξικοπηματική

η διαδικασία
σύγκλισης του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΜΒ

«Πραξικοπηματική» χαρακτήρισε τη διαδικασία έκτακτης σύγκλισης του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΥΑΜΒ, ο εκπρόσωπος των μειοψηφιών, επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Δρόμοι Συνεργασίας», κ. Μαργαρίτης Πατσιαντάς. Ο ίδιος δήλωσε πως δεν πρόκειται να νομιμοποιήσει την όλη διαδικασία, για αυτό και δεν μετείχε στη συνεδρίαση, ενώ απηύθυνε κάλεσμα στους πολίτες του Βόλου, να δώσουν το παρών στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Βόλου, με μοναδικό θέμα την λειτουργία του Βιολογικού, είτε αυτή γίνει αύριο, είτε την επόμενη εβδομάδα.
«Σήμερα στις 10 το πρωί έλαβα πρόσκληση για έκτακτη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της ΔΕΥΑΜΒ στη 1 το μεσημέρι. Αν είναι δυνατόν ένα τόσο σοβαρό θέμα, όπως αυτό της εκχώρησης σε ιδιώτη της λειτουργίας του Βιολογικού Καθαρισμού, να συζητιέται με διαδικασία fast track και να έχουν την απαίτηση να δηλώσω το «παρών» στη σημερινή συνεδρίαση και να νομιμοποιήσω αυτή την πραξικοπηματική τους συμπεριφορά» δήλωσε ο κ. Πατσιαντάς, προσθέτοντας πως το θέμα της συνεδρίασης αφορά στην ανάθεση μελέτης σε μηχανολόγο μηχανικό, ο οποίος μεταξύ άλλων θα συμβάλει και στη σύνταξη των τευχών δημοπράτησης του συγκεκριμένου έργου που αφορά όχι μόνο στη συντήρηση του Βιολογικού, αλλά και στη λειτουργία του.

Ο κ. Πατσιαντάς επισήμανε ακόμη, ότι οι διοικούντες την ΔΕΥΑΜΒ είχαν προ πολλού βάλει στο μυαλό τους ως πρόθεση, την εκχώρηση της λειτουργίας του Βιολογικού σε ιδιώτη, όπως συμπεραίνει κανείς, και από τα λεγόμενα του πρώην προέδρου της ΔΕΥΑΜΒ, Απόστολου Γαλάτη, σε συνέντευξη του, στις 27 Ιανουαρίου, ο οποίος ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι έχει δρομολογηθεί η διαδικασία εκχώρησης της λειτουργίας και ότι θα έρθουν σύντομα τα τεύχη δημοπράτησης στο Δ.Σ. της Επιχείρησης.
«Οψόμεθα εις Φιλίππους, λέει ο λαός και αυτό σημαίνει ότι θα τα πούμε αύριο στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου παρουσία και της τοπικής κοινωνίας. Οι πολίτες θα είναι παρόντες στο δημοτικό συμβούλιο. Κι αν αυτό δεν γίνει αύριο, θα γίνει την επόμενη εβδομάδα» δήλωσε ο επικεφαλής των Δρόμων Συνεργασίας, προσθέτοντας πως θα βρουν μπροστά τους, όχι μόνο τους 17 συμβούλους που απαίτησαν τη σύγκλιση του δημοτικού συμβουλίου αλλά και όλη την κοινωνία.
Ο κ. Πατσιαντάς έθεσε ακόμη, θέμα τήρησης του κανονισμού της ΔΕΥΑΜΒ, λέγοντας πως στην προκειμένη περίπτωση, της σημερινής έκτακτης σύγκλισης του Δ.Σ., υποτιμούν τη νοημοσύνη όλων, επικαλούμενοι ότι το θέμα έχει τόσο κατεπείγον χαρακτήρα που έπρεπε να γίνει σήμερα, πριν την έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου. Παράλληλα, τονίζει ότι είναι διπλή προσβολή για τον ίδιο, το γεγονός ότι στην πρόσκληση που έλαβε, δεν υπήρχε αιτιολόγηση σε τι συνίσταται το κατεπείγον.

Keywords
Τυχαία Θέματα