Τελευταίο χειροκρότημα στον ασυμβίβαστο της 7ης Τέχνης

14:33 23/2/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Το Σάββατο στις 12:00 στο Α’ Νεκροταφείο θα πραγματοποιηθεί η κηδεία του Νίκου Κούνδουρου, του μεγάλου Έλληνα κινηματογραφιστή, που πέθανε την Τετάρτη σε ηλικία 91 ετών.

«Έφυγε» ο Νίκος Κούνδουρος (video)

«Από χθες, ο Νίκος χορεύει ζεϊμπέκικο με τον κουρασμένο Ντίνο Ηλιόπουλο. Περιμένει τη βάρκα που δεν έρχεται μαζί με τους παράνομους Τίτο Βανδή, Ανέστη Βλάχο, Πέτρο Φυσσούν, Νέλλη Αγγελίδη», αναφέρει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωσή της η Ταινιοθήκη της Ελλάδος.

«Η Ταινιοθήκη αποχαιρετά το Νίκο Κούνδουρο, τον

σπουδαίο σκηνοθέτη, τον αγωνιστή, τον πληθωρικό άνθρωπο, τον επί χρόνια πρόεδρο του ΔΣ της και συμπαραστάτη του οράματος της για μια νέα στέγη -ένα (και δικό του) όνειρο που τελικά υλοποιήθηκε. Καλό σου ταξίδι Νίκο», καταλήγει η ανακοίνωση

Τον σπουδαίο σκηνοθέτη Νίκο Κούνδουρο που «διέρρηξε τη συμβατικότητα της εικόνας και “κοίταξε” την οδύνη των ανθρώπων μέσα στις προσφυγικές συνοικίες της Αθήνας και τα υπόγεια του υποκόσμου» το βλέμμα του καλλιτέχνη που «κοίταξε» το παράδοξο κάλλος του ανθρώπινου σώματος, αποχαιρετά με ανακοίνωση του και το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου.

«Του χρωστάμε πολλά» καταλήγει η ανακοίνωση του ΔΣ του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου, εκφράζοντας την οδύνη του για την απώλεια του σπουδαίου σκηνοθέτη και τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του.

Τη βαθιά του θλίψη για την απώλεια του Νίκου Κούνδουρου, του διεθνή Έλληνα σκηνοθέτη, του πολύ σημαντικού δημιουργού με την εκρηκτική προσωπικότητα, του διανοητή που δεν συμβιβάστηκε ποτέ στη διάρκεια της ζωής του και της πολύπλευρης καλλιτεχνικής του πορείας, εκφράζει το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος.

Πηγές: Πρώτο Πρόγραμμα, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα