Βόλος: Δεύτερη μέρα κινητοποιήσεων φοιτητών και αναπληρωτών ειδικής αγωγής

14:18 5/4/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Φοιτητές του τμήματος Ειδικής Αγωγής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας απέκλεισαν από νωρίς σήμερα το πρωί, για δεύτερη ημέρα, την είσοδο στο κτίριο της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, διεκδικώντας την απόσυρση της τροπολογίας, σύμφωνα με την οποία εξισώνεται ο τίτλος σπουδών των σχολών ειδικής αγωγής με μεταπτυχιακούς ή διδακτορικούς τίτλους και σεμινάρια.

Όπως ανέφερε ο Διευθυντής της Α’Βάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, Γ.Πολύζος, ο αγώνας κάθε κοινωνικής ομάδας είναι σεβαστός, όμως για

δεύτερη μέρα η υπηρεσία είναι κλειστή και αυτό δημιουργεί προβλήματα. «Χθες καταφέραμε στις 2 το μεσημέρι να μπούμε στο κτίριο και να ασχοληθούμε με τρέχοντα θέματα, σήμερα είμαστε πάλι έξω, ενώ υπάρχουν εκκρεμότητες» τόνισε χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του Συλλόγου Δασκάλων, Απ.Μούσιος, με αφορμή και την κινητοποίηση που έχει προγραμματιστεί σήμερα στις 2 μμ, στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας τόνισε ότι τα τελευταία χρόνια υπάρχει συνεχής συρρίκνωση του δημόσιου σχολείου, καθώς έχουν αποχωρήσει 15.000 εκπαιδευτικοί και δεν έχει προσληφθεί κανείς. «Οφείλουμε όλοι να προασπίσουμε το δημόσιο σχολείο και να προασπίσουμε τα δικαιώματα των εκπαιδευτικών ειδικής αγωγής. Δεν μπορεί να υπάρχουν εκπαιδευτικοί που εργάζονται 15 χρόνια στο νομό μας και Υπουργείο να μην τους διορίζει», είπε.

Οι φοιτητές στη συνέχεια πραγματοποίησαν πορεία μέχρι τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στο Βόλο και μετά από ενημέρωση που είχαν από συναδέλφους τους, που μετείχαν σε συνάντηση με τον Υπουργό για το θέμα της τροπολογίας, αποφάσισαν να κάνουν γενική συνέλευση για να αποφασίσουν την περαιτέρω στάση τους, καθώς ο Υπουργός δεν δεσμεύτηκε για κάτι.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Β’θμια

Στο μεταξύ 200 φοιτητές Ειδικής Αγωγής, αναπληρωτές καθηγητές Ειδικής Αγωγής, καθηγητές της ΕΛΜΕ και του Συλλόγου Δασκάλων, που ζητούν μόνιμους διορισμούς έκαναν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα γραφεία της Β’θμι Εκπαίδευσης και συναντήθηκαν με τον διευθυντή Β’θμιας Εκπαίδευσης Σωκράτη Σαβελίδη,

Σε δήλωσή της η πρόεδρος της ΕΛΜΕ Μαγνησίας Διαλεχτή Τσιτούμη τόνισε ότι αίτημα των εκπαιδευτικών είναι οι μόνιμοι διορισμοί, για να καλυφθούν τα κενά που υπάρχουν στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Επισήμανε ότι έχουν να γίνει διορισμοί από το 2010 και σήμερα σε Γυμνάσια και Λύκεια της Μαγνησίας υπηρετούν 176 αναπληρωτές, οι περισσότεροι στην Ειδική Αγωγή, ενώ οι συνδικαλιστές ζητούν μόνιμους διορισμούς, για τη γενική και την ειδική αγωγή.

Keywords
Τυχαία Θέματα