Κ. Κρέτσου: Θέλω να συγχαρώ την Ελλάδα διότι δεν χάθηκε ούτε ένα ευρώ

13:56 5/4/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

«θέλω να συγχαρώ την Ελλάδα διότι στην τελευταία προγραμματική περίοδο δεν χάθηκε ούτε ένα ευρώ» ανέφερε η Επίτροπος της ΕΕ αρμόδια για θέματα περιφερειακής πολιτικής Κορίνα Κρέτσου, μιλώντας στην Ειδική Διαρκή Επιτροπή Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και την Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Περιφερειών της Βουλής.

«Η Ελλάδα είναι μια από τις χώρες η οποία

υποφέρει περισσότερο από κάθε άλλη χώρα από τις προκλήσεις με τις οποίες βρίσκεται σήμερα αντιμέτωπη η ΕΕ. Γι΄αυτό είμαι πολύ υπερήφανη και πολύ χαίρομαι που έρχομαι στην Ελλάδα, ως επίτροπος Περιφερειακής Πολιτικής, για να βοηθήσω κι εγώ με τον δικό μου τρόπο. Εμείς προτείναμε, όπως ξέρετε, τη συγχρηματόδοτηση στο 100% για την Ελλάδα και θέλω να συγχαρώ την Ελλάδα, διότι στην τελευταία προγραμματική περίοδο δεν χάθηκε ούτε ένα ευρώ και απορροφήθηκαν όλα τα χρήματα της ΕΕ, το οποίο θεωρώ ότι είναι πολύ καλό σημάδι» είπε η Κορίνα Κρέτσου.

Επικαλούμενη το μήνυμα που έστειλε πρόσφατα ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ ότι «αν το θέλουμε πραγματικά, μπορούμε να έχουμε λαμπρό, κοινό μέλλον. Αλλά όλοι μαζί», η κ. Κρέτσου τόνισε ότι «για να συμβεί αυτό πρέπει να κλείσουμε το χάσμα αυτού που περιμένουν οι πολίτες από την ΕΕ και αυτού που μπορεί πραγματικά να παραδώσει η ΕΕ» .

Το απόγευμα η Επίτροπος αναμένεται να απαντήσει, σε ερωτήσεις αναφορικά με τις δυνατότητες χρηματοδότησης επενδύσεων μέσω ευρωπαϊκών χρηματοδοτικών εργαλείων και τις δράσεις ανάπτυξης που προβλέπονται από το ΕΣΠΑ την προσεχή τριετία.

Στην εκδήλωση «Διάλογος με τους Πολίτες» θα συμμετέχουν ο Αλέξης Χαρίτσης και ο εκπρόσωπος της Κομισιόν, Μαργαρίτης Σχοινάς, ενώ θα υπάρχει ζωντανή διαδικτυακή κάλυψη μέσω της ιστοσελίδας www.europeforall.gr και από την επίσημη σελίδα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα στο Facebook.

Το πρόγραμμα της τριήμερης επίσκεψης της Επιτρόπου στην Ελλάδα, εκτός των ομιλιών στην Κοινή Συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής των Περιφερειών της Βουλής, συνεχίζεται με κατ’ιδίαν συναντήσεις με τον υπουργό Ενέργειας και Περιβάλλοντος Γιώργο Σταθάκη και τον αναπληρωτή υπουργό Σωκράτη Φάμελλο, τον υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης Δημήτρη Παπαδημητρίου και τον αναπληρωτή υπουργό Αλ. Χαρίτση.

ΠΗΓΗ:ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ,ΑΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα