Βόλος: Χρ. Σταϊκούρας: «Δεν βγαίνει ο λογαριασμός …»

20:26 6/6/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

«Ετοιμαζόμαστε οργανωτικά και προγραμματικά, αξιοποιούμε το χρόνο που είμαστε αξιωματική αντιπολίτευση και θέλουμε να αποτελέσουμε την ισχυρή βούληση της ελληνικής κοινωνίας και όχι απλά καταφύγιο ύστατης προσφυγής» . Αυτά τόνισε – μεταξύ άλλων – ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, βουλευτής της ΝΔ, κ. Χρήστος Σταϊκούρας, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου που παραχώρησε σήμερα, στα γραφεία της ΝΟΔΕ Μαγνησίας, λίγο πριν την εκδήλωση παρουσίασης των προτάσεων του κόμματος για την φορολογική μεταρρύθμιση .

Σύμφωνα

με τον κ. Σταϊκούρα, το οικονομικό πρόγραμμα που υλοποιεί η κυβέρνηση, δεν πρόκειται να «βγει», καθώς για να εφαρμόσεις μια πολιτική πρέπει να την πιστεύεις.

«Είναι δυνατόν να μην ζητάς εκλογές όταν μέλη του υπουργικού συμβουλίου λένε ότι νόμοι που ψήφισαν, είναι αντισυνταγματικοί ή όταν μέλη του υπουργικού συμβουλίου που υπέγραψαν αποκρατικοποιήσεις ισχυρίζονται ότι δεν θα υλοποιήσουν αυτό που υπέγραψαν ή όταν βλέπεις τα αποτελέσματα της κυβερνητικής πολιτικής στα πεδία της υγείας, της παιδείας, της μεταναστευτικής πολιτικής;.» αναρωτήθηκε ο κ. Σταϊκούρας, ο οποίος στη συνέχεια, αναφέρθηκε στις βασικές προτάσεις του κόμματός του όσον αφορά την δημοσιονομική – οικονομική πολιτική, αφού πρώτα έκανε μια αποτίμηση των κυβερνητικών πεπραγμένων στον τομέα αυτό.

Όπως συγκεκριμένα είπε, τα αποτελέσματα από την καθυστέρηση της διαπραγμάτευσης και της αξιολόγησης, είναι: ένα νέο δάνειο ύψους 86 δις ευρώ, απώλεια εθνικού πλούτου 21 δις, καθώς και επιπλέον μέτρα ύψους 9 δις ευρώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα