Νέα 48ωρη απεργία στα λιμάνια στις 7 και 8 Ιουνίου και συγκέντρωση στον Πειραιά

19:47 6/6/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Συνεχίζουν τις 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις, οι εργαζόμενοι στα λιμάνια, όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους η ομοσπονδία υπαλήλων λιμανιών Ελλάδας, η ένωση μονίμων και δοκίμων λιμενεργατών ΟΛΠ και ο σύνδεσμος εποπτών – αρχιεργατών ΟΛΠ.

Η νέα 48ωρη απεργία

έχει ανακοινωθεί για την Τρίτη 7/6 και την Τετάρτη 8/6 όπου στις 10.00 π.μ. θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά και πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.
Παράλληλα έχουν προσκληθεί παραγωγικοί φορείς, η Τοπική Αυτοδιοίκηση, επιστημονικοί και συνδικαλιστικοί φορείς, με στόχο να εκφράσουν τη συμπαράστασή τους.

Όπως αναφέρουν μεταξύ άλλων σε κοινή τους ανακοίνωση οι οργανώσεις των εργαζομένων: «Από την πρώτη στιγμή είχαμε επισημάνει τις αρνητικές συνέπειες που θα προκύψουν από το ξεπούλημα των Λιμανιών για την οικονομία, τις πόλεις και τις εργασιακές σχέσεις.

Ο Αγώνας, που με υπευθυνότητα διεξάγουμε οι εργαζόμενοι στους ΟΛΠ και ΟΛΘ, δεν είναι ένας συντεχνιακός αγώνας, είναι αγώνας για την εργασιακή επιβίωση στο νέο περιβάλλον και για την ανάδειξη των επιπτώσεων από το ξεπούλημα της Δημόσιας Περιουσίας, που πλέον έχει πάρει γενικευμένη μορφή.

Διατηρούμε αναλλοίωτη τη θέση μας απέναντι στο ξεπούλημα του Λιμανιού και όλου του Δημόσιου Πλούτου.

Keywords
Τυχαία Θέματα