Τρίκαλα: Βραβεύθηκαν 326 μαθητικά “μαθηματικά μυαλά”

19:20 6/6/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Τους μαθητές που διακρίθηκαν κατά τη σχολική χρονιά 2015-2016 σε διαγωνισμούς της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας (Ε.Μ.Ε.), βράβευσε χθες, σε εκδήλωση στο Δημοτικό Πνευματικό Κέντρο, το τοπικό παράρτημα της Ε.Μ.Ε.

Συνολικά βραβεύθηκαν 326 μαθητές, εκ των οποίων από τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση (Γυμνάσια-Λύκεια) 61 μαθητές που είχαν προκριθεί από τον 76ο διαγωνισμό “Θαλής”, που είναι και ο μεγαλύτερος αριθμός απ’ όλα τα προηγούμενα χρόνια, κάτι που συνέβη και στην τελική φάση (διαγωνισμός “Αρχιμήδης”) στην οποία πήραν μέρος 13 μαθητές. Οι κορυφαίες διακρίσεις για τα

Τρίκαλα ήρθαν από 4 μαθητές, με ένα χρυσό και τρία χάλκινα μετάλλια, κατατάσσοντας το Νομό Τρικάλων στην πρώτη θέση στη χώρα. Κατόπιν, δε, του προκριματικού Διαγωνισμού, ο Δημήτρης Λώλας εντάχθηκε στην Εθνική Ομάδα (ως 1ο μέλος της εξάδας), ενώ ο Νίκος Ηλιόπουλος ως μέλος της αναπληρωματικής Εθνικής Ομάδας και δη στη 2η θέση της εξάδας. Οι παραπάνω μαθητές θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στην ερχόμενη Μαθηματική Βαλκανιάδα στη Ρουμανία, ενώ να σημειωθεί ότι η Μαρία Μιχαηλίδου και ο Βασίλης Τσεπέλε κατέκτησαν χάλκινο μετάλλιο.
Keywords
Τυχαία Θέματα