Ειδήσεις από την ΕΡΤ Καβάλας

12:00 24/11/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Δελτίο τοπικών ειδήσεων

Επίσκεψη του Πρωθυπουργού στη Θράκη
Στη Θράκη θα βρεθεί αύριο Παρασκευή ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.
Σύμφωνα με το πρόγραμμα ο Πρωθυπουργός θα ξεκινήσει την περιοδεία του από την Αλεξανδρούπολη στις 9 το πρωί. Στη συνέχεια θα επιθεωρήσει τα έργα αναβάθμισης του Λιμανιού και τα έργα του ΤΑΡ, από όπου στις 10.15 θα αναχωρήσει για τη Φιλύρα

Ροδόπης.
Στις 12 θα μεταβεί στην Ξάνθη όπου θα επισκεφτεί το Μειονοτικό Γυμνάσιο-Λύκειο και αμέσως μετά το Ερευνητικό Κέντρο «Αθηνά».
Θα επιστρέψει στην Κομοτηνή, όπου στις 2 το μεσημέρι και θα παραστεί σε σύσκεψη Φορέων της Θράκης στην Περιφέρεια. Στις 6 το απόγευμα θα πραγματοποιήσει τα Εγκαίνια της Εμπορικής Έκθεσης στη ΒΙΠΕ Κομοτηνής.
Στις 7.30 θα πραγματοποιήσει κεντρική ομιλία στην Κομοτηνή στο Ξενοδοχείο Arcadia.

Αν.Μακεδονία: Κάλεσμα σε απεργιακές συγκεντρώσεις
Σε μαζική συμμετοχή στην 24ωρη γενική απεργία καλεί τους εργαζόμενους στο Δημόσιο και η Εκτελεστική Γραμματεία του Νομαρχιακού Τμήματος Α.Δ.Ε.Δ.Υ. Δράμας. Συγκέντρωση, στις 10 το πρωί, στην πλατεία Ελευθερίας της πόλης. Στην Καβάλα το συλλαλητήριο της ΑΔΕΔΥ θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία Καπνεργάτη στις 11 το πρωί.
Σε συγκέντρωση καλεί τους εργαζομένους του δημοσίου το ΠΑΜΕ νωρίτερα, στις 10 το πρωί, στην πλατεία Καπνεργάτη.

Καβάλα: Δεν πραγματοποιούνται τα δρομολόγια για Θάσο
Τη συμμετοχή του στην 24ωρη απεργία έχει ανακοινώσει και το Ενιαίο Συνδικάτο Ναυτεργατών Καβάλας από τις 12 τα μεσάνυχτα της Τετάρτης έως τις 12 το μεσάνυχτα της Πέμπτης. Για το λόγο αυτό δεν πραγματοποιούνται σήμερα τα δρομολόγια των πορθμειακών γραμμών Καβάλας- Θάσου.

Καβάλα: Προκαταρκτική συνάντηση για το 6ο Kavala Air Sea Show
Συνάντηση για το 6ο Kavala Air Sea Show, το οποίο θα πραγματοποιηθεί το διάστημα 30 Ιουνίου με 2 Ιουλίου του 2017, πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του αντιπεριφερειάρχη Καβάλας Θεόδωρου Μαρκόπουλου. Στη συνάντηση παρέστησαν ο εντεταλμένος για θέματα Τουρισμού περιφερειακός σύμβουλος, Μιχάλης Αμοιρίδης και ο επικεφαλής της οργανωτικής επιτροπής του Kavala Air Sea Show, Παναγιώτης Γεωργιάδης.

Καβάλα: Εκδήλωση για την ανακύκλωση
Με σύνθημα «Ανακύκλωσε! Κάν’ το τρόπο ζωής», διοργανώνεται δράση ανακύκλωσης, σε συνεργασία του Δήμου Καβάλας και της Αναπτυξιακής Ανώνυμης Εταιρίας Διαχείρισης Απορριμμάτων Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης ΑΕ, αύριο Παρασκευή 25 Νοεμβρίου, από τις 10 το πρωί μέχρι τις 2 το μεσημέρι, στην πόλη της Καβάλας στην πλατεία Καπνεργάτη, παρουσία και του Αναπληρωτή Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σωκράτη Φάμελλου. Στη δράση συμμετέχει και η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καβάλας κινητοποιώντας τους μαθητές.

Καβάλα: Συναυλία ενάντια στην βία κατά των γυναικών
Συναυλία αφιερωμένη στη γυναίκα με τίτλο «Νότες εφηΒεΙΑΣ» διοργανώνουν ο Δήμος Καβάλας, και η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Καβάλας αύριο Παρασκευή στις 11 το πρωί στην Κεντρική Πλατεία της πόλης. Μαθητές των λυκείων της Καβάλας θα ενώσουν τις φωνές τους και με τη μουσική τους και θα στείλουν το ηχηρό μήνυμα «Όχι στη βία κατά των γυναικών».

Καβάλα: Η Μαριάννα Κορομηλά για την Παλμύρα
Την ιστορικό Μαριάννα Κορομηλά φιλοξενεί στην Καβάλα, η Ένωση Επιστημόνων Γυναικών αύριο (Παρασκευή). Η κ.Κορομηλά θα μιλήσει για την Θρυλική πόλη Παλμύρα, με θέμα «Ένας μεγάλος σταθμός καραβανιών στο δρόμο Ανατολής- Δύσης». Η ομιλία θα γίνει στις 7.30 το απόγευμα, στην αίθουσα του Αρχαιολογικού Μουσείου Καβάλας.

Καβάλα: Εκδήλωση για την Παιδόπολη με τις Fortissimo
Μουσική Βραδιά Αγάπης με το σύγχρονο κουαρτέτο εγχόρδων «Fortissimo» διοργανώνει το Σωματείο «Φίλοι της Παιδόπολης» για τα 5 χρόνια προσφοράς του, με τη συμμετοχή και του Μουσικού Σχολείου Καβάλας.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 26 Νοεμβρίου στις 20:30 στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο OSCAR.

Καβάλα: «Το τραύμα της προσφυγιάς»
Εκδήλωση για το «Τραύμα της Προσφυγιάς» διοργανώνουν ο Σύλλογος Μικρασιατών Ν. Καβάλας “Μνήμη Μ. Ασίας” και ο Δήμος Καβάλας την Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2016, στις 7 το απόγευμα, στο δημοτικό κινηματογράφο ΟΣΚΑΡ.
Ομιλήτρια της βραδιάς θα είναι η Libby Tata Arcel, με θέμα: “Η Μικρασιατική Καταστροφή και το διαγενεαλογικό τραύμα. Γιατί πρέπει να θυμόμαστε, γιατί πρέπει να ξεχνάμε”. Την εκδήλωση θα πλαισιώσει η Χορωδία του Συλλόγου, συνοδεία ορχήστρας παραδοσιακών οργάνων.

Καβάλα: Παρουσίαση του βιβλίου της Έλενας Χουσνή
Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας «Βασίλης Βασιλικός», οι εκδόσεις «Κύφαντα» και ο Σύλλογος Δυτικομακεδόνων Ν. Καβάλας, διοργανώνουν το Σάββατο 26 Νοεμβρίου στις 7.30 το απόγευμα στην αίθουσα εκδηλώσεων της Δημοτικής Βιβλιοθήκης την παρουσίαση του βιβλίου της Έλενας Χουσνή με τίτλο «Χρυσή εκδίκηση -Η πτώση μιας δυναστείας» Για το βιβλίο θα μιλήσει η Λυδία Ελιόγλου, Φιλόλογος – Συγγραφέας.

Καιρός
Νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες θα επικρατήσουν σήμερα στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Οι άνεμοι πνέουν βορειοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία κυμαίνεται από 4 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Keywords
ειδήσεις, ΕΡΤ, αλέξης τσίπρας, τσιπρας, αλεξανδρουπολη, ξανθη, κομοτηνη, βιπε, συμμετοχή, απεργια, καβαλα, ΑΔΕΔΥ, παμε, kavala, air, sea, ιουνίου, δραση, προσφορες, oscar, απεργια οσε, απεργιες αυριο, απεργιες σημερα, oscar 2011, oscar 2011 live, παγκόσμια ημέρα της γυναίκας 2012, απεργια μμε, απεργια 9 ιουνιου, απεργια 15 ιουνιου, απεργια 28 ιουνιου, απεργια 29 ιουνιου, αθηνα, Καλή Χρονιά, καιρος, θεμα εκθεσης 2012, απεργια 6 νοεμβρίου, απεργια 8 νοεμβριου, απεργια αδεδυ, αλέξης τσίπρας, γυναικα, θεμα, θρακη, λυδια, μουσικη, προγραμμα, oscar, βιπε, βιβλιο, βραδια, γινει, διαστημα, διευθυνση, δημος, δημοσιο, δρομολογια, αιθουσα, εργα, ομιλια, ιστορικο, εκδοσεις, κελσιου, λυκειο, λογο, μακεδονια, μικρασιατικη καταστροφη, ξενοδοχειο, παμε, παρουσιαση, πρωι, σαββατο, συνεχεια, συγκεντρωση, συμμετοχή, συγχρονο, σωματειο, air, μποφορ, εκδικηση, ενωση, ιουνίου, kavala, κυριακη, θεματα, θερμοκρασια, sea
Τυχαία Θέματα