Βόλος: Από 1η Ιουλίου θερινά σχολεία σε Σωφρονιστικά Καταστήματα

13:21 12/5/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Από την 1η Ιουλίου και για δύο μήνες, σχεδιάζεται να λειτουργήσουν θερινά τμήματα, στα σχολεία των Σωφρονιστικών Καταστημάτων Νέων, στην Κασσαβέτεια και στην Χιλιαδού. Αυτό συμφωνήθηκε σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα, με πρωτοβουλία του διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, κ. Σωκράτη Σαβελίδη και την συμμετοχή εμπλεκόμενων εκπροσώπων του Δήμου Βόλου.

Όπως δήλωσε ο κ. Σαβελίδης, στο

Δίκτυο Θεσσαλίας της ΕΡΤ, από την στιγμή, που οι εκπρόσωποι του Δήμου Βόλου (και συγκεκριμένα, η αντιδήμαρχος Παιδείας, κ. Μποντού – Τοκαλή, η πρόεδρος της Επιτροπής Παιδείας, κ. Μορφογιάννη και ο πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, κ. Γαλάτης) έδωσαν το «πράσινο φως» για την λειτουργία των θερινών τμημάτων, τα βήματα που θα ακολουθηθούν, πρέπει να είναι ταχύτατα, προκειμένου να είναι όλα έτοιμα για να ξεκινήσει η λειτουργία τους, την 1η Ιουλίου.

«Αύριο κιόλας, θα υποβληθεί η σχετική πρόταση, επισήμως και εγγράφως, στην Επιτροπή Παιδείας, θα ακολουθήσει η έγκρισή της από το Δημοτικό Συμβούλιο και ακολούθως, θα προωθηθεί στην Γενική Γραμματεία Διά Βίου Μάθησης, προκειμένου να εγκρίνει την απαραίτητη επιχορήγηση για να γίνει η προκήρυξη για την πρόσληψη καθηγητών» τόνισε ο κ. Σαβελίδης, προσθέτοντας πως από το ποσό που θα εγκριθεί, θα εξαρτηθούν και οι ώρες διδασκαλίας που θα γίνονται καθημερινά. Όπως είπε πάντως, τα μαθήματα που, κατά βάση, θα διδαχθούν, θα είναι: καλλιτεχνικά, αγγειοπλαστική, γυμναστική, λογοτεχνία και πιθανότατα θεατρολογία.

Να σημειωθεί πως, θερινό σχολείο λειτούργησε πέρυσι, για ένα μήνα, στο Σωφρονιστικό Κατάστημα Νέων, στον Αυλώνα.

The post Βόλος: Από 1η Ιουλίου θερινά σχολεία σε Σωφρονιστικά Καταστήματα appeared first on ert.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα