Λάρισα: Φάρμακα «μαϊμού» μέσω Διαδικτύου

12:40 12/5/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Παράνομες πωλήσεις φαρμάκων και άλλων προϊόντων υγείας μέσω Διαδικτύου καταγγέλλει ότι γίνονται ο φαρμακευτικός σύλλογος Λάρισας. Εκτός του ότι θίγεται ο υγιής ανταγωνισμός και γίνεται μεγάλη φοροδιαφυγή, τα σκευάσματα σε πολλές περιπτώσεις είναι παραποιημένα και επικίνδυνα για τη δημόσια υγεία.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Φαρμακευτικού Συλλόγου Λάρισας Γιάννη Μακρυγιάννη, που μίλησε στην ΕΡΤ Λάρισας, κυρίως φάρμακα για την στυτική δυσλειτουργία, βιταμινούχα σκευάσματα και προϊόντα για δίαιτα

και καλλωπισμό είναι οι συνήθεις ύποπτοι του Διαδικτύου.
«Στις περισσότερες περιπτώσεις αυτά τα είδη ειναι παραποιημένα. Είτε δεν έχουν τη δραστική ουσία την οποία αναγράφουν, τη χημική σύσταση κλπ ώστε τελικά να μην είναι αποτελεσματικά. Σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να αποδειχθούν και επικίνδυνα, εφόσον δεν υπάρχει πιστοποίηση και έλεγχος» επισημαίνει ο κ. Μακρυγιάννης.
Ο πρόεδρος του Συλλόγου Φαρμακοποιών Λάρισας, γεν. γραμματέας του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου Γιάννης Μακρυγιάννης
Σε άλλες περιπτώσεις παραποιούνται οι ημερομηνίες λήξης και οι ταινίες ασφαλείας. Όσοι παραγγέλνουν μέσω Διαδικτύου θα πρέπει να ελέγχουν τις συσκευασίες, τις ταινίες γνησιότητας, τις ημερομηνίες λήξης, τη χώρα προέλευσης. Αν έχουν οποιαδήποτε αμφιβολία ας απευθυνθούν σε κάποιο φαρμακείο, να το δείξουν σε έναν φαρμακοποιό.
«Σε κάθε περίπτωση, το φάρμακο που συνταγογραφείται σε ιατρείο και πωλείται σε φαρμακείο είναι ελεγμένο. Ο Πανελλήνιος φαρμακευτικός σύλλογος έχει ήδη αποστείλει στον Ε.Ο.Φ έγγραφα αιτήματα να ελεγχθεί επιτέλους όλη αυτή η παράνομη δραστηριότητα» τονίζει ο κ. Μακρυγιάννης που είναι και γενικός γραμματέας στον πανελλαδικό φαρμακευτικό σύλλογο.

The post Λάρισα: Φάρμακα «μαϊμού» μέσω Διαδικτύου appeared first on ert.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα