Βασικό πρόβλημα στις διαπραγματεύσεις η δημόσια διοίκηση δηλώνει ο Ε. Βενιζέλος

11:59 9/4/2013 - Πηγή: ΕΡΤ
«Από τις συζητήσεις που κάναμε με την τρόικα προκύπτει ότι το βασικό πρόβλημα είναι η δημόσια διοίκηση» τόνισε μετά από την συνάντηση με είχε το πρωί με τους επικεφαλής των δανειστών ο Ε. Βενιζέλος. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, χαρακτήρισε άκρως επείγουσα για την αξιοπιστία και την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης την ανάγκη να υπάρξει λύση
επί του θέματος τονίζοντας ότι αναμφίβολα οι διαδικασίες πρέπει να κινηθούν, στο πλαίσιο του Συντάγματος. Ταυτόχρονα, ξεκαθάρισε ότι δεν θα υπάρξουν πρόσθετα δημοσιονομικά μέτρα καθώς αυτό δεν το αντέχει η oικονομία, η κοινωνία και το πολιτικό σύστημα. Αναφορικά με το μεγάλο θέμα των τραπεζών, είπε ότι είναι σαφές ότι το ζήτημα της συγχώνευσης δεν έχει λάβει την οριστική του απάντηση, η οριστική απόφαση θα ληφθεί από το ΤΧΣ όταν ολοκληρωθεί η ανακεφαλαιοποίηση των δυο τραπεζών.

Χαρακτήρισε πολύ σημαντικό το γεγονός ότι η ανακεφαλαιοποίηση ολοκληρώνεται εντός των επόμενων ημερών, και τόνισε ότι ήταν πολύ καθαρό και το μήνυμα του ίδιου ότι «με κορμό την Εθνική πρέπει να υπάρχει πάντα ένας πυλώνας δημοσίου συμφέροντος, που είναι σε πραγματική επαφή με τα συμφέροντα της χώρας».

Όσον αφορά στο ειδικό τέλος ακίνητων ο κ Βενιζέλος είπε ότι θα υπάρξει μια κοινά αποδεκτή λύση.

Για τις ρυθμίσεις χρεών πρόσθεσε ότι πάμε σε μια σχετικώς ικανοποιητική λύση και για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι θα υπάρξουν λογικές και δίκαιες ρυθμίσεις που θα βοηθούν τα νοικοκυριά και τις τράπεζες.

Ο κ. Βενιζέλος είπε ότι θα μιλήσει γι' αυτά τα θέματα και με τον πρωθυπουργό και με τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ Φώτη Κουβέλη, «με τον οποίο είμαστε σε πολύ συστηματική επαφή», και χαρακτήρισε «πολύ σημαντικό» να πραγματοποιηθεί και απευθείας συνάντηση της ΔΗΜΑΡ με την τρόικα, καθώς «θα βοηθήσει πάρα πολύ στον εντοπισμό των θεμάτων όπως τα βλέπει η κάθε πλευρά, γιατί πρέπει να κάνουμε όσα απαιτούνται προκειμένου να ολοκληρωθεί η διαδικασία».

Να σημειωθεί ότι η ΔΗΜΑΡ τηρεί αρνητική στάση απέναντι σε αυτό το ενδεχόμενο με το σκεπτικό πως δεν υπάρχει θεσμικό πλαίσιο και εκφράζοντας απόλυτη στήριξή στο πρόσωπο και το πρόγραμμα του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Αντώνη Μανιτάκη.

Σχολιάζοντας τέλος εμμέσως πλην σαφώς τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την κρίση ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε ότι πότε δεν υπήρξε εναλλακτική λύση και όσοι δεν λένε την αλήθεια στο λαό καλλιεργούν αυταπάτες και δημαγωγούν.

«Αν κάποιος θέλει να κινηθεί εκτός ευρώ, πρέπει να κάνει την επιλογή εκτός ευρώ και πρέπει να πει στον λαό ότι το κόστος, η θυσία, ο πόνος, θα είναι πολύ μεγαλύτερα. Αυτό είναι το δίλημμα- όλα τα άλλα είναι εξωραϊσμοί, δημαγωγίες, ψέματα και αυταπάτες», τόνισε.

Keywords
Τυχαία Θέματα