Βέλγιο: Συνελήφθη οδηγός αυτοκινήτου που επιχείρησε «τυφλή» πορεία

15:50 23/3/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Ένας άνδρας συνελήφθη στο κέντρο της Αμβέρσας αφού επιχείρησε να παρασύρει με το όχημά του πεζούς. Γάλλος που ζει στη Γαλλία είναι ο δράστης και στο αυτοκίνητό του βρέθηκαν μαχαίρια και άλλα όπλα, ανέφεραν οι εισαγγελείς.

«Πρόκειται για τον Μοχάμεντ Ρ., που γεννήθηκε στις 8 Μαΐου 1977, είναι γάλλος υπήκοος και κατοικεί στη Γαλλία», διευκρινίζει η εισαγγελία.

Ο γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ τόνισε: «Ενεπλάκη ένας γάλλος υπήκοος, που επιδίωκε να σκοτώσει ή το λιγότερο να προκαλέσει ένα δραματικό επεισόδιο. «Ως εκ τούτου πρέπει να συνεχίσουμε να είμαστε σε υψηλή επιφυλακή και να κινητοποιήσουμε όλες τις δυνάμεις μας».

«Η υπηρεσία αποναρκοθέτησης του υπουργείου Άμυνας κλήθηκε επί τόπου, διευκρίνισε η εισαγγελία, προσθέτοντας:

«Με δεδομένο αυτό που συνέβη χθες στο Λονδίνο, αποφασίστηκε ο φάκελος να ανατεθεί στην ομοσπονδιακή εισαγγελία», που επιφορτίζεται στο Βέλγιο με τις υποθέσεις τρομοκρατίας.

Επανερχόμενη στο χρονολόγιο της σύλληψης η εισαγγελία ανέφερε: «Σήμερα το πρωί, γύρω στις 10:45, ένα αυτοκίνητο με γαλλικές πινακίδες κυκλοφορίας εντοπίστηκε στο κέντρο της Αμβέρσας», να κινείται «με πολύ αυξημένη ταχύτητα». «Σε διάφορες στιγμές, πεζοί τέθηκαν σε κίνδυνο», συνέχισε.

«Όταν στρατιωτικοί προσπάθησαν να σταματήσουν το όχημα, το τελευταίο διέφυγε και «λίγο αργότερα, η ομάδα ταχείας επέμβασης της αστυνομίας της Αμβέρσας κατάφερε να το αναχαιτίσει «.

Οι πληροφορίες δεν κάνουν λόγο για τραυματίες.

Τα μέτρα ασφαλείας ενισχύονται επειγόντως, στη χώρα που χθες τιμούσε την πρώτη επέτειο από τη χειρότερη στην ιστορία της τρομοκρατική επίθεση, η οποία άφησε 32 νεκρούς και 32Ο τραυματίες, ενώ το Λονδίνο βρισκόταν σε συναγερμό.

ΠΗΓΗ:REUTERS
Σχετική είδηση:Λονδίνο: Ανάληψη ευθύνης από το ΙΚ για την επίθεση (video)

Keywords
Τυχαία Θέματα