Το σχέδιο της Fraport για το αεροδρόμιο της Κέρκυρας

15:24 23/3/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Το σχέδιο εκσυγχρονισμού που θα πραγματοποιήσει στα 14 περιφερειακά αεροδρόμια ανακοίνωσε χθες η Fraport, συνολικού ύψους 1 δισ. ευρώ. Το σχέδιο περιλαμβάνει εκτενείς αρχιτεκτονικές και κατασκευαστικές παρεμβάσεις αναβάθμισης και μεγέθυνσης. Για την Κέρκυρα σχεδιάζει την επέκταση του τερματικού σταθμού κατά 10 χιλ. τμ περίπου. Την διαχείριση του αεροδρομίου της Κέρκυρας αναμένεται να αναλάβει την ερχόμενη Δευτέρα,3 Απριλίου, σύμφωνα με πληροφορίες.

Το επενδυτικό πρόγραμμα, μεταξύ

άλλων, περιλαμβάνει την κατασκευή 5 νέων τερματικών σταθμών στα αεροδρόμια Θεσσαλονίκης, Κέρκυρας, Κεφαλονιάς, Κω και Μυτιλήνης, αύξηση του συνολικού μεγέθους των 14 terminals κατά 100.000 τετραγωνικά μέτρα σε 300.000 τετραγωνικά, αύξηση των σημείων check in από 213 σε 297, των σημείων ελέγχου ασφαλείας από 44 σε 84, των πυλών από 103 σε 147 και των θέσεων στάθμευσης αεροσκαφών από 115 σε 150.

Τα περισσότερα εκ των έργων αυτών θα ξεκινήσουν μετά το τέλος της φετινής καλοκαιρινής σαιζόν αλλά άμεσα θα προχωρήσει μια σειρά παρεμβάσεων. Αυτή περιλαμβάνει βελτίωση του φωτισμού και της σηματοδότησης στους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, αναβάθμιση των εγκαταστάσεων υγιεινής, νέες υπηρεσίες όπως η δυνατότητα δωρεάν σύνδεσης με το διαδίκτυο (Wi-Fi) αλλά και εργασίες για τη βελτίωση της πυρασφάλειας σε όλους τους χώρους και γενικό καθαρισμό.
Συγκεκριμένα για το αεροδρόμιο της Κέρκυρας «Ι. Καποδίστριας» στο σχέδιο περιλαμβάνεται:

· Νέος Τερματικός Σταθμός
· Επέκταση τερματικού σταθμού κατά 10.294 m2 και ανακαίνιση του υπάρχοντος τερματικού σταθμού
· Εγκατάσταση συστήματος «HBS inline screening» για τον έλεγχο των αποσκευών
· Ανακαίνιση και αναβάθμιση του πυροσβεστικού σταθμού
· Aναδιοργάνωση του χώρου στάθμευσης των αεροσκαφών
· Ανακαίνιση του οδοστρώματος στους χώρους προσγείωσης-απογείωσης στάθμευσης αεροσκαφών
· 27% αύξηση των σταθμών Check-in (από 22 σε 28)
· 33% αύξηση του συνολικού αριθμού πυλών (από 9 σε 12)
· 33% αύξηση των σημείων ασφαλείας και ελέγχου του αεροδρομίου (από 6 σε 8)

Μιλώντας στο σταθμό μας ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων ΥΠΑ Κέρκυρας Γιώργος Μαυρωνάς σχολίασε το σχέδιο της Fraport ως υποκριτικό διότι όπως είπε πρόκειται για μικρές παρεμβάσεις στην πραγματικότητα. Οι μεγάλες παρεμβάσεις θα γίνουν αργότερα με τα χρήματα που η εταιρεία θα κερδίσει από το ίδιο το αεροδρόμιο.

Keywords
Τυχαία Θέματα