Β. Σόιμπλε: «Η Ελλάδα θα είχε χρεοκοπήσει χωρίς βοήθεια»

11:17 22/12/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

«Δεν έχω καμία κατανόηση όταν ο Έλληνας πρωθυπουργός κατηγορεί τη γερμανική κυβέρνηση ότι θέλει να βλάψει τους Έλληνες συνταξιούχους», δήλωσε ο Βόλφανγκ Σόιμπλε σε νέα συνέντευξη στην εφημερίδα Die Zeit υποστηρίζοντας ότι «είναι λάθος να επιρρίπτεται η ευθύνη στη Γερμανία και στην οικονομική πολιτική της λιτότητας για όσα δεινά συμβαίνουν στον ευρωπαϊκό νότο.

«Η αλληλεγγύη μπορεί

να δικαιολογηθεί μόνον όταν η βοήθεια είναι περιορισμένη και οδηγεί στο να αλλάξει κάτι προς μια θετική κατεύθυνση» λέει ο Σόιμπλε.

Για την Ελλάδα προσθέτει ότι η χώρα βρίσκεται στο «τρίτο πρόγραμμα και χωρίς οικονομική βοήθεια θα ήταν χρεοκοπημένη εδώ καιρό».

«Για τον λόγο αυτό δεν έχω καμία κατανόηση όταν ο Αλέξης Τσίπρας επικρίνει τη γερμανική κυβέρνηση ότι θέλει να βλάψει τους Έλληνες συνταξιούχους. Οι προσπάθειές μας έχουν στόχο η Ελλάδα να σταθεί και πάλι στα πόδια της» αναφέρει ο Σόιμπλε.

Στην ερώτηση, εάν «πάγωσε η ελάφρυνση του ελληνικού χρέους γιατί η κυβέρνηση ήθελε να δώσει ένα εφάπαξ επίδομα», ο Βόλφκανγκ Σόιμπλε αναφέρει: «Ρωτήσαμε τους Θεσμούς εάν αυτό είναι σύμφωνο με τις υποχρεώσεις της Ελλάδας. Και η απάντηση είναι όχι. Εάν δεν τηρήσουμε τους κανόνες θα διαλυθεί η Ευρωζώνη».

Πηγή: DW,ΑΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα