Β. Κόκκαλης: Ιούλιο ξεκινά η διαβούλευση για αλλαγές στον κανονισμό του ΕΛΓΑ

11:45 22/6/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Μέσα στον Ιούλιο αναμένεται να ξεκινήσουν οι διαδικασίες δημόσιας διαβούλευσης για την τροποποίηση του κανονισμού του ΕΛΓΑ, όπως ανακοίνωσε μιλώντας στο Δίκτυο Θεσσαλίας της ΕΡΤ, ο Λαρισαίος υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Β. Κόκκαλης.

Ο κ. Κόκκαλης, αναγνώρισε ότι σε ορισμένες περιπτώσεις ο κανονισμός του ΕΛΓΑ

είναι… πανάρχαιος και πρόσθεσε ότι είναι σε γνώση του υπουργείου τα αιτήματα των αγροτών που αναφέρονται στην τροποποίηση του κανονισμού.
Στο 80% θα αυξηθεί η επιδότηση για την αγορά αντιχαλαζικών διχτυών μέσω του Π.Α.Α. δήλωσε ο Λαρισαίος υφ. Αγροτικής Ανάπτυξης Β. ΚόκκαληςΟσον αφορά τα θέματα των αποζημιώσεων ο Λαρισαίος υφυπουργός τόνισε ότι έχουν δοθεί εντολές να τρέξουν γρήγορα οι διαδικασίες των εκτιμήσεων ειδικά για τις δενδρώδεις καλλιέργειες και πρόσθεσε ότι το υπουργείο εστιάζει πλέον το βάρος και στον τομέα της πρόληψης για τις καταστροφές από τις θεομηνίες.
Προς αυτή την κατεύθυνση θα αυξηθεί το ποσοστό επιδότησης για την αγορά αντιχαλαζικών διχτυών από το 60% στο 80% μέσω του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης, διαδικασία που θα τρέξει μέσω του ΕΛΓΑ από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.
Επίσης προωθείται και η τοποθέτηση ενός ακόμη ραντάρ αντιχαλαζικής προστασίας, το οποίο θα βοηθήσει μαζί με το ήδη υπάρχον στον τομέα της πρόληψης.

Keywords
Τυχαία Θέματα