Κομοτηνή : ΕΡΤ Δελτίο ειδήσεων

10:46 22/6/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Ειδήσεις ΕΡΤ Κομοτηνής 22-06-2017

Αυτοδιοίκηση
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας συμβασιούχων καθαριότητας του δήμου Κομοτηνής
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας θα πραγματοποιήσουν σήμερα στις δέκα και μισή το πρωί οι συμβασιούχοι Καθαριότητας των δήμων της Ροδόπης.
Το δημοτικό συμβούλιο της Κομοτηνής αποφάσισε ομόφωνα την έκδοση ψηφίσματος με

σκοπό την συμπαράσταση στον αγώνα των συμβασιούχων υπαλλήλων καθαριότητας.

Σε αποκλεισμό του αμαξοστάσιου προχώρησαν οι συμβασιούχοι και στην Ξάνθη
ΣΕ αγωνιστική κινητοποίηση βρίσκονται και οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα του Δήμου Ξάνθης με αιχμή την μονιμοποίηση των συμβασιούχων σύμφωνα με τις δεσμεύσεις του υπουργού εσωτερικών. Σε κατάληψη του αμαξοστασίου προχώρησαν και στην Ξάνθη όπως και σε ολόκληρη την χώρα οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι στην καθαριότητα διεκδικώντας την μετατροπή των συμβάσεών τους σε αορίστου χρόνου καθώς καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.
Ο Δήμος Ξάνθης για τα απορρίμματα
Λόγω του τριήμερου αποκλεισμού των αμαξοστασίων της καθαριότητας όλων των δήμων και της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας στη συνέχεια που έχει κηρύξει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ο δήμος Ξάνθης παρακαλεί τους κατοίκους και τις επιχειρήσεις να περιορίσουν στο ελάχιστο την εναπόθεση απορριμμάτων στους κάδους μέχρι και σήμερα.
Πρωτογενής Τομέας
« Επίσκεψη σε περιοχές που επλήγησαν από την έντονη χαλαζόπτωση»
Την Αμβροσία επισκέφτηκε χθες το πρωΐ ο Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης, Νίκος Τσαλικίδης, προκειμένου να διαπιστώσει από κοντά το μέγεθος της ζημιάς που έπληξε τις καλλιέργειες η χαλαζόπτωση της Κυριακής στις περιοχές της Αμβροσίας, του Σώστη, του Λινού και του Πολυάνθου.
Κατόπιν αυτοψίας με τους αρμόδιους, την μεγαλύτερη ζημιά υπέστησαν οι καλλιέργειες βάμβακος, καλαμποκιού και ηλίανθου. Παρόντες ήταν επίσης ο Τμηματάρχης εκτιμήσεων και αναπληρώσεων του ΕΛΓΑ και αναπληρωτής προϊστάμενος κ. Δημήτρης Πανταζης, ο επόπτης του ΕΛΓΑ Βασίλης Πλουμίδης και ο πρόεδρος του οικισμού Αμβροσίας,Κώστας Καραγιοβάνης, που έκαναν επί τόπου καταγραφή των ζημιών, εξηγώντας πως όσοι επλήγησαν καλούνται να κάνουν άμεσα δηλώσεις στους οικείους δήμους ενώ θα γίνει καταγραφή των ζημιών από τον ΕΛΓΑ το προσεχές διάστημα.
Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της ΕΡΤ Κομοτηνής, ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ Θεοφάνης Κουρεμπές, πρόκειται να επισκεφθεί τη Θράκη την επόμενη εβδομάδα.
Κόμματα
Συμμετοχή του ΠΑΜΕ Ξάνθης σε διαμαρτυρία στη Θεσσαλονίκη
Από τη Γραμματεία Ξάνθης του ΠΑΜΕ ανακοινώθηκε η συμμετοχή του σε διαμαρτυρία στο Νατοϊκό στρατηγείο της Θεσσαλονίκης.
Στην ανακοίνωση μεταξύ άλλων αναφέρουν πως,
«Με τους εργαζόμενους όλων των χωρών για έναν κόσμο χωρίς εκμετάλλευση, πολέμους, προσφυγιά! Μεγάλη πανελλαδική κινητοποίηση στο Νατοϊκό στρατηγείο της Θεσσαλονίκης – 24 Ιούνη, 13.00 στην πλατεία Αριστοτέλους».
Η αναχώρηση από την Ξάνθη, στις 09.00 το πρωϊ από την πλατεία Ελευθερίας.

Επίσης κάλεσμα συμμετοχής στη μεγάλη αντιπολεμική αντιιμπεριαλιστική πανελλαδική κινητοποίηση στο Νατοϊκό Στρατηγείο της Θεσσαλονίκης απευθύνει με ανακοίνωσή του και το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Κομοτηνής, ενημερώνοντας πως θα μπει λεωφορείο που θα μεταφέρει τους πολίτες στο χώρο της κινητοποίησης στη Θεσσαλονίκη.
Η Αναχώρηση από το Δημαρχείο Κομοτηνής θα γίνει στις 8.30 π.μ.

«Δικτατορία 1967 – 1974, Kείμενα και Nτοκουμέντα «
Η κομματική οργάνωση Ξάνθης του Κ.Κ.Ε καλεί σε πολιτική εκδήλωση – παρουσίαση του βιβλίου «Δικτατορία 1967 – 1974,Kείμενα και Nτοκουμέντα «, που επιμελήθηκε το τμήμα Ιστορίας της Κεντρικής Επιτροπής του Κόμματος.
Η εκδήλωση θα γίνει αύριο στις 8 το απόγευμα, στο Εργατικό Κέντρο της Ξάνθης και ομιλητής θα είναι ο Νίκος Φακιρίδης, μέλος της Επιτροπής Περιοχής Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης του Κ.Κ.Ε. Από την εργατική – λαϊκή σκοπιά, το Κ.Κ.Ε θεωρεί αναγκαίο να μελετήσει το χαρακτήρα της στρατιωτικής δικτατορίας 1967 – 1974, τους παράγοντες που οδήγησαν στην επικράτησή της, τη σχέση της οικονομικής και εξωτερικής πολιτικής της με εκείνες της προηγούμενης κοινοβουλευτικής περιόδου, τη στάση του εργατικού – λαϊκού κινήματος σε σχέση και με την προγραμματική και οργανωτική ετοιμότητα του Κ.Κ.Ε.
Εκδήλωση της Λαϊκής Αντίστασης – Α.Α.Σ. Ξάνθης
Εκδήλωση-συζήτηση για τις πολιτικές εξελίξεις διοργανώνει αύριο το απόγευμα (19.00) στα προκατ της Πολυτεχνικής Σχολής Ξάνθης η Λαϊκή Αντίσταση – Αριστερή Αντιιμπεριαλιστική Συνεργασία.
ΔΠΘ
Ετερότητα και παιδαγωγική του θεάτρου
Το 1ο Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο «Τέχνες και Εκπαίδευση» διοργανώνεται από το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και το πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών «Ετερότητα και παιδαγωγική του θεάτρου», από σήμερα έως την Κυριακή 25 Ιουνίου.
Σύλλογοι
Ετοιμασίες για το 9ο Πανθρακικό Αντάμωμα στη Δράμα

Πυρετώδεις είναι οι προετοιμασίες για το 9ο Πανθρακικό Αντάμωμα, που θα γίνει στη Δράμα στις 30 Ιουνίου και 1-2 Ιουλίου.
Μιλώντας ο πρόεδρος του Συλλόγου Εβριτών Δράμας, «Ο Έβρος», Γιώργος Τσακμάκης, έκανε λόγο για μια μουσική πανδαισία ήχων και κυκλωτικών χορών της Θράκης, από μικρούς και μεγάλους, από τους 70 συλλόγους της Θράκης, που δήλωσαν συμμετοχή.
Οι τριήμερες εκδηλώσεις θα πλαισιωθούν από Εκθέσεις Φωτογραφίας, από το παρελθόν, στο παρόν και στη Σύγχρονη Τέχνη, επιχειρώντας μια σύνδεση με το μέλλον.
Στις τριήμερες εκδηλώσεις του Θρακιώτικου Ανταμώματος θα πρωταγωνιστήσουν και οι γεύσεις, ενώ δεν θα λείψουν τα δρώμενα, με αυτό να ξεχωρίζει της ηθοποιού Μελίνας Μποτέλλη, η οποία θα απαγγείλει για τους διωγμούς που έχει υποστεί η Θράκη.

Στον παραδοσιακό οικισμό των Σαρακατσάνων
Στον Παραδοσιακό οικισμό του Συλλόγου Σαρακατσάνων στο Γλυκονέρι Ροδόπης αύριο στις 19:30 θα τελεσθεί Εσπερινός με αρτοκλασία τιμώντας τη γένεση του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου.
Θα χοροστατήσει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης ΜΑρωνείας και Κομοτηνής Παντελεήμων.

7ο Αντάμωμα Ανατολικο-Ρωμυλιωτών Βορειο-Θρακών
Στην Κομοτηνή θα πραγματοποιηθεί και το 7ο πανελλήνιο αντάμωμα Ανατολικορωμυλιωτών Βορειοθρακών όπου αναμένεται να ανταμώσουν 3000 με 4000 μέλη του συλλόγου.
Η εκδήλωση συνδιοργανώνεται από το δήμο Κομοτηνής και την πανελληνία ομοσπονδία σωματείων Ανατολικής Ρωμυλίας

Πολιτισμός

ΔΗΠΕΘΕ: Νέος κύκλος θερινής θεατρικής δημιουργικής απασχόλησης
Το ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής εγκαινιάζει έναν νέο κύκλο δραστηριοτήτων, αυτόν της «Θερινής θεατρικής δημιουργικής απασχόλησης».
Συγκεκριμένα, από τη Δευτέρα 3 Ιουλίου 2017 και μέχρι την Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου 2017 θα λειτουργήσουν στην αίθουσα του ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής κατά τις πρωινές ώρες τμήματα θεατρικής δημιουργικής απασχόλησης για παιδιά και εφήβους.
Η συμμετοχή στο πρόγραμμα είναι δωρεάν και οι εγγραφές θα πραγματοποιούνται καθημερινά μέχρι τις 30 Ιουνίου 2017, από τις 10.00 μέχρι τη 13.00, στα γραφεία του ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής ( Γ. Κονδύλη 30).
Πληροφορίες στο τηλέφωνο: 2531037770.

2ο Fanari Festival 2017
Το 2ο καλοκαιρινό μουσικό Φεστιβάλ Φαναρίου είναι γεγονός και η έναρξη θα γίνει την Παρασκευή 30 Ιουνίου και θα διαρκέσει έως την Κυριακή 2 Ιουλίου.
Φέτος θα εμφανισθούν: Νατάσσα Μποφίλιου, Θέμης Καραμουρατίδης, Γεράσιμος Ευαγγελάτος.
Επίσης Οι Imam Baildi , οι Opera Chaotique, η mezzo-soprano Σταματία Μολλούδη, ο Στέλιος Ρόκκος, ο Ορχάν Οσμάν, οι Beetroots από την Ξάνθη, οι ΜΠΛΕ, η Θεοδοσία Τσάτσου, οι Θραξ Πανκς , ο Μίλτος Πασχαλίδης και οι ΕΚΜΕΚ συνθέτουν ένα πλούσιο πρόγραμμα.
Αφιέρωμα στον Δημήτρη Μητροπάνο από το θρακικό Ωδείο Κομοτηνής
Συναυλία με τον Γεράσιμο Ανδρεάτο όπου θα ακουστούν τραγούδια του Δημήτρη Μητροπάνου θα λάβει χώρα αύριο στην Κομοτηνή στο Βυζαντινό τοίχος με πρωτοβουλία του Θρακικού ωδείου Κομοτηνής.
Η ώρα έναρξης της συναυλίας θα είναι στις 9.30 το βράδυ και η είσοδος θα είναι ελεύθερη.
Κατά την διάρκεια της συναυλίας θα γίνεται συγκέντρωση χρημάτων για την ενίσχυση του παιδιού χωριού sos που πρόκειται να δημιουργηθεί στις Σάππες.
Για την συγκεκριμένη εκδήλωση το δημοτικό συμβούλιο Κομοτηνής ενέκρινε την επιχορήγηση της με 3.500 ευρώ

Αθλητική ΕΝημέρωση
Ολοκληρώνονται η προετοιμασίες για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ποδηλασίας στην Ξάνθη
Η Ξάνθη ετοιμάζεται για το μεγάλο πανελλήνιο ποδηλατικό συναπάντημα στις 23-24 και 25 Ιουνίου, με τη συμμετοχή 180 Αθλητών, από όλη την Ελλάδα.
Με την καθοδήγηση του Επισήμου Ποδηλατικού Συλλόγου της Ξάνθης του ΠΗΓΑΣΟΥ, καλούν το κοινό σε μία συγκλονιστική ελεγεία της ποδηλασίας δρόμου και υπόσχονται ένα μοναδικό, συγκινητικό, πρωτόγνωρο, ποιοτικό και ασφαλές ποδηλατικό αγωνιστικό 3ήμερο, πλαισιωμένο από ένα πλήθος πολιτιστικών δρωμένων, που θα αφήσουν σε όλους τους συμμετέχοντες την αίσθηση της κορύφωσης, με την εμβληματική δύναμη και την πίστη για πρόοδο και ανέλιξη της ποδηλασίας σε όλη την Ελλάδα.” αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο Πήγασος.
«Όσοι θα έλθουν να το ζήσουν θα ζήσουν κάτι από τις μεγάλες διοργανώσεις ποδηλατικών γύρων της Γαλλίας και της Ιταλίας. Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε την ένωση των ποδηλατικών συλλόγων της Θράκης-ΕΤΑΠ-
Τέλος όσοι θέλουν να συμβάλουν ως εθελοντές μπορούν να μπουν στη διεύθυνση και να δηλώσουν την πρόθεσή τους.
Στην Κομοτηνή για ένα μήνα η Εθνική ομάδα καλαθοσφαίρισης με αμαξίδιο
Στην Κομοτηνή θα βρίσκεται για ένα μήνα η εθνική ομάδα καλαθοσφαίρισης με αμαξίδιο στο πλαίσιο της προετοιμασίας τουρνουά που θα διεξαχθεί στην Κομοτηνή από 18 μεχρι 20 Ιουλίου.
Η εθνική ομάδα έρχεται στην Κομοτηνή μετά από πρόσκληση του αθλητικού συλλόγου ατόμων με αναπηρία ¨Ηρόδικος” ο οποίος και θα επιχορηγηθεί με 15.000 ευρώ από τον δήμο Κομοτηνής.

Keywords
κομοτηνη, ΕΡΤ, δημητρης μητροπανος, ειδήσεις, συμβασιουχοι, ξανθη, απεργια, ελγα, παμε, συμμετοχή, θεσσαλονικη, προκατ, ιουνίου, δραμα, δηπεθε, festival, ευαγγελατος, opera, μπλε, μητροπανος, sos, ελλαδα, γαλλια, υπουργειο εσωτερικων, σταση εργασιας, απεργια οσε, απεργιες αυριο, απεργιες σημερα, καθαρα δευτερα, απεργια 9 ιουνιου, απεργια 15 ιουνιου, Πρώτη ημέρα του Καλοκαιριού, απεργια 28 ιουνιου, απεργια 29 ιουνιου, απεργια 1 δεκεμβριου, σκοπια, θερινη ωρα, δωρο πασχα 2012, θεμα εκθεσης 2012, απεργια 26 σεπτεμβριου, Ημέρα του παιδιού, τελος του κοσμου, δημος ξανθης, δημοκριτειο, αιχμη, δωρεαν, εθνικη, ελγα, θρακη, μουσικη, πηγασος, πλαισιο, προγραμμα, τηλεφωνο, τραγουδια, ωρα, opera, αναπηρια, αοριστου χρονου, βραδυ, βρισκεται, γεγονος, γινει, γινεται, γραφεια, δευτερα, διαστημα, διευθυνση, δυναμη, δημος, δηπεθε, δηλωσεις, δρωμενα, εγγραφες, αιθουσα, ευρω, εκθεσεις, εκμεταλλευση, εβδομαδα, ερχεται, εσωτερικων, τεχνη, ζημια, ιωαννου, κυκλος, λεωφορειο, λογο, μιλτος πασχαλιδης, μπλε, ομαδα, οσμαν, παιδια, παμε, παρουσιαση, πιστη, προκατ, πρωι, ροκκος, συζητηση, συνεχεια, συγκεντρωση, συμμετοχή, σωματειο, τοιχος, τμημα, φεστιβαλ, ωδειο, ωρες, μποφιλιου, δημητρης, ενωση, festival, γευσεις, χωρα, ιουνίου, κωστας, κυριακη, ορχαν, πληροφοριες, sos
Τυχαία Θέματα