Τσίπρας: Έξοδο από την ύφεση δίνει η απόφαση του Eurogroup

12:26 21/6/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Η χώρα βρίσκεται σε ένα καινούργιο περιβάλλον μετά το Eurogroup, ανέφερε στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου ο πρωθυπουργός, τονίζοντας ότι τώρα δεν χρειάζεται εφησυχασμός αλλά ενταντικοποίηση της προσπάθειας.

Ο Αλέξης Τσίπρας αναφερόμενος στη συμφωνία του Λουξεμβούργου επεσήμανε πως «Από την προηγούμενη Πέμπτη η χώρα βρίσκεται σε ένα καινούργιο περιβάλλον, γιατί η απόφαση δίνει για πρώτη φορά μετά από εφτά χρόνια έναν ορίζοντα εξόδου από τα μνημόνια,

από την ύφεση και από την κρίση της οικονομίας».

«Θέλω να επιστήσω την προσοχή σας καθώς δεν αποτελεί το τέλος της κρίσης. Ανοίγει καθαρό διάδρομο εξόδου από την κρίση, άρα το μόνο που δεν χρειάζεται είναι ο εφησυχασμός, τώρα είναι που πρέπει να εντείνουμε της προσπάθειας, τώρα που βλέπουμε την έξοδο για να εκπληρώσουμε τον στόχο», είπε ο πρωθυπουργός στην εισήγησή του απευθυνόμενος στους υπουργούς της κυβέρνησης.

Ο Αλέξης Τσίπρας έκανε λόγο για μια απόφαση αντίστοιχης των πολιτικών στόχων της προηγούμενης συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου και εξήγησε τους τέσσερις λόγους οι οποίοι συντρέχουν:

1. Σαφής προσδιορισμός των μεσοπρόθεσμων μέτρων για το χρέος, μετά τη λήξη του προγράμματος.
2. Αποδεκτή η γαλλική πρόταση, με ρήτρα ανάπτυξης.
3. Δέσμευση για συγκεκριμένες δράσεις τόνωσης της ανάπτυξης -ίδρυση Αναπτυξιακής Τράπεζας.
4. και πιο σημαντικό σύμφωνα με την αξιολόγηση του πρωθυπουργού: Δέσμευση για επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος τον Αύγουστο του 2018 και έμπρακτη στήριξη των εταίρων για έξοδο στις αγορές.

Ο πρωθυπουργός τόνισε στην εισήγησή του ότι κύριος στόχος είναι η δυναμική επανεκκίνηση της οικονομίας, με οφέλη που θα τα καρπωθούν οι πολλοί και συνέδεσε τα μέτρα για το χρέος με ρήτρες ανάπτυξης. Όπως είπε, υπάρχει δέσμευση για συγκεκριμένες δράσεις τόνωσης της ανάπτυξης -ίδρυση Αναπτυξιακής Τράπεζας- καθώς και τη δέσμευση για επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος τον Αύγουστο του 2018 και έμπρακτη στήριξη των εταίρων για έξοδο στις αγορές.

Keywords
Τυχαία Θέματα