Κέρκυρα: Συμβασιούχοι κατέλαβαν το Μαράσλειο

11:10 21/6/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Κλειστά θα είναι τα αμαξοστάσια και το γκαράζ του Δήμου και σήμερα εξαιτίας της απεργίας των συμβασιούχων που εργάζονται στην καθαριότητα σύμφωνα με απόφαση της ΠΟΕ ΟΤΑ την οποία ακολουθεί και το τοπικό σωματείο. Για αύριο Πέμπτη η ΠΟΕ ΟΤΑ έχει προκηρύξει

πανελλαδική απεργία όλων των εργαζομένων στους Δήμους για το θέμα των συμβασιούχων. Οι συμβασιούχοι, με μια αιφνιδιαστική κίνηση, προχώρησαν το πρωί σε κατάληψη του Μαράσλιου με αποτέλεσμα να μην ξεκινήσει η λειτουργία του Δημαρχείου αλλά στη συνέχεια αποχώρησαν.

Στήριξη από το Δήμο

Τη στήριξη του Δήμου της Κέρκυρας στους συμβασιούχους που κατά κύριο λόγο εργάζονται στην υπηρεσία καθαριότητας, επανέλαβε ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών, Γιώργος Παντελιός. Ο κ. Παντελιός τόνισε ότι αυτή τη στιγμή το ζήτημα αντιμετωπίζεται σε δύο ομάδες. Η πρώτη αφορά τους δέκα εργαζομένους, τα εντάλματα πληρωμής των οποίων γύρισε πίσω το Ελεγκτικό Συνέδριο. Μετά την επιτυχή προσφυγή των εργαζομένων στη Δικαιοσύνη, η πληρωμή τους αναμένεται να γίνει άμεσα. Η δεύτερη κατηγορία αφορά άλλους 100 εργαζόμενους στο πλαίσιο του γενικότερου προβληματισμού που υπάρχει για συμβασιούχους σε ολόκληρη τη χώρα, οι οποίοι συμπληρώνουν πάνω από 24 μήνες απαχόλησης.

Η Υπηρεσία Καθαριότητας

Με αφορμή τις κινητοποιήσεις και έως ότου ομαλοποιηθεί η αποκομιδή των απορριμμάτων , η υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου Κέρκυρας εξέδωσε ανακοίνωσε με την οποία παρακαλεί το κοινό να ακολουθήσει τις εξής οδηγίες:
•Να γίνεται προσεκτικός διαχωρισμός των ανακυκλώσιμων υλικών (χαρτί, γυαλί, πλαστικό, μεταλλικές συσκευασίες) από τα υπόλοιπα απορρίμματα. Να φυλάσσονται στις οικίες και να απορριφθούν στους μπλε κάδους όταν ξεκινήσει η αποκομιδή, ώστε να διαφυλαχθεί η ανακύκλωσή τους.
•Οι επιχειρήσεις, επίσης, πρέπει απαραίτητα να προβαίνουν στη δεματοποίηση των υλικών συσκευασίας και να τα αποθηκεύουν σε δικούς τους χώρους
•Τα υπολείμματα τροφίμων ή οργανικών ουσιών θα πρέπει να συλλέγονται χωριστά από τα υπόλοιπα απορρίμματα και να φυλάσσονται όσο το δυνατόν περισσότερο στο σπίτι.
•Η αποθήκευση των απορριμμάτων να γίνεται σε ανθεκτικές σακούλες, σφικτά δεμένες. Οι σακούλες που περιέχουν υπολείμματα τροφίμων δεν θα πρέπει να εκτίθενται στον ήλιο, αλλά να φυλάσσονται σε δροσερό μέρος.
•Τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος να μεριμνούν ώστε τα οργανικά υπολείμματα να διαχωρίζονται, να συσκευάζονται και να διατηρούνται σε χώρους δροσερούς κατά προτίμηση κλιματιζόμενους (ψυγεία), όσο το δυνατόν περισσότερο.

Keywords
Τυχαία Θέματα