Ημερίδα για τη σωστή χρήση φυτοφαρμάκων και υγεία

14:27 12/12/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

H Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία / Παράρτημα Λάρισας & o Γεωπονικός Σύλλογος Ν. Λάρισας σας προσκαλούν στην ημερίδα, που διοργανώνουν την Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2016 στις 6:30μ.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Λάρισας ( Παπακυριαζή 44 ) με θέμα: » Σωστή χρήση φυτοφαρμάκων & υγεία «.

Για την ενημέρωση των πολιτών οι διοργανωτές παραχώρησαν σήμερα το μεσημέρι συνέντευξη τύπου στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου και αναφέρθηκαν στη σημασία της εκδήλωσης στην οποία θα ακουστούν και

θα παρουσιαστούν στοιχεία που αφορούν τη σωστή χρήση φυτοφαρμάκων από τους παραγωγούς καθώς και οι επιπτώσεις στην υγεία μας.
Τόσο ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός όσο και η πρόεδρος του παραρτήματος Λάρισας της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας Ράνια Σουλτούκη επεσήμαναν την σπουδαιότητα της ημερίδας που θα δώσει τη δυνατότητα να γίνουν γνωστά μύθοι και αλήθειες για τον καρκίνο. Στην εκδήλωση αναφέρθηκε και ο πρόεδρος του Γεωπονικού Συλλόγου Λάρισας Δημήτρης Σοφολόγης που ευχαρίστησε την Περιφέρεια Θεσσαλίας για τη βοήθεια της και κάλεσε τους πολίτες και ειδικότερα τους αγρότες να ανταποκριθούν στο κάλεσμα των διοργανωτών, διότι έχουν πολλά να μάθουν για την σωστή χρήση των φυτοφαρμάκων και τις επιπτώσεις στην υγεία τους.Στην ημερίδα θα παρουσιαστούν οι ακόλουθες εμπεριστατωμένες εισηγήσεις:
«Ασφαλή Διαχείριση Φυτοφαρμάκων» του Δρ. Δημητρίου Σταυρίδη, Προϊσταμένου του Ποιοτικού & Φυτοϋγειονομικού Ελέγχου Π.Ε. Λάρισας της Περιφέρειας Θεσσαλίας.
«Απλές λύσεις για πρόληψη της περιβαλλοντικής ρύπανσης από τα γεωργικά φάρμακα» του Δημητρίου Καρπούζα,
αναπληρωτή καθηγητή Περιβαλλοντικής Μικροβιολογίας & Βιοτεχνολογίας του Τμήματος Βιοχημείας & Βιοτεχνολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.
«Υπολείμματα γεωργικών φαρμάκων στα τρόφιμα» του Νικολάου Τσιρόπουλου, καθηγητή (χημείας, ανάλυση και προσδιορισμός οργανικών ουσιών) του Τμήματος Γεωπονίας, Φυτικής Παραγωγής & Αγροτικού Περιβάλλοντος του Πανεπιστήμιου Θεσσαλίας.
«Γεωγραφική κατανομή νεοπλασιών στη Θεσσαλία» του Γεωργίου Βασιλόπουλου, καθηγητή αιματολογίας του Π.Γ.Ν. Λάρισας
«Φυτοφάρμακα & νόσοι του πεπτικού» του Δημητρίου Ζαχαρούλη,
αναπληρωτή καθηγητή χειρουργικής του Π.Γ.Ν. Λάρισας.
Συνδιοργανωτές της εκδήλωσης είναι το ΓΕΩΤ.Ε.Ε./Παράρτημα Κεντρικής Ελλάδας, ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Λαρισαίων Αγροτών & η Πανελλήνια Ένωση Νέων Αγροτών.
Η εκδήλωση τελείται υπό τις αιγίδες της Περιφέρειας Θεσσαλίας & της Αιματολογικής Κλινικής του Π.Γ.Ν. Λάρισας.

Keywords
Τυχαία Θέματα