Τριμερής Ρέντσι, Μέρκελ, Ολάντ – Στο επίκεντρο η κρίση στην Ευρώπη

18:57 22/8/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Στο νησάκι Βεντοτένε συναντώνται ο Ματέο Ρέντσι, η Άγκελα Μέρκελ και ο Φρανσουά Ολάντ, σε μια προσπάθεια επανεκκίνησης της Ευρώπης και επιστροφής στα πραγματικά ιδεώδη της, με ιδιαίτερη αναφορά στην αλληλεγγύη και την κοινωνική παράμετρο, σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης.

Ο Ιταλός πρωθυπουργός, η Γερμανίδα καγκελάριος και ο Γάλλος πρόεδρος θα επισκεφτούν τον τάφο του «πατέρα της ενωμένης Ευρώπης» Αλτιέρο Σπινέλι στο μικρό νησί Βεντοτένε.

Ο Σπινέλι, μαζί με τους Ερνέστο Ρόσι και Εουτζένιο Κολόρνι, το 1941,

εξόριστος στο Βεντοτένε, συνέγραψε το «Μανιφέστο για μια Ελεύθερη και Ενωμένη Ευρώπη», το οποίο θεωρείται η κύρια βάση πάνω στην οποία οικοδομήθηκε στην συνέχεια η Ευρωπαϊκή Οικονομική Κοινότητα, η οποία εξελίχθηκε στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η συνάντηση των τριών ηγετών θα πραγματοποιηθεί στο αεροπλανοφόρο Garibaldi.

Στο επίκεντρο των εργασιών αναμένεται να βρεθεί η Σύνοδος Κορυφής του Σεπτεμβρίου και οι επιπτώσεις του Brexit.

Σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο Rainews, πρόκειται να συζητηθούν επίσης η δυνατότητα μετατροπής της Frontex σε συνοριοφυλακή με αυξημένες αρμοδιότητες, η ενίσχυση του Erasmus, αλλά και ανταλλαγές εργαζομένων με στόχο την επαγγελματική κατάρτιση, καθώς και η ανανέωση του «προγράμματος Γιούνκερ» για τις επενδύσεις, το οποίο και πρόκειται να λήξει το 2017.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Φωτό αρχείου: EPA/OLIVIER HOSLET

Σχετική είδηση: Ρέντσι με Ολάντ και Μέρκελ «για το μέλλον της Ευρώπης»

Keywords
Τυχαία Θέματα