Τρίκαλα: Στο Ευρωκοινοβούλιο για το προσφυγικό ο δήμαρχος

18:11 2/6/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Εύσημα από ευρωβουλευτές και εθελοντές – αλληλέγγυους από χώρες της Ευρώπης έλαβε ο δήμαρχος Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου για την υποστήριξη των Τρικαλινών και των τοπικών φορέων στους πρόσφυγες, μιλώντας σε χθεσινή ημερίδα του Ευρωπαϊκού Κόμματος της Αριστεράς που πραγματοποιήθηκε στο Ευρωκοινοβούλιο.

Όπως έγινε γνωστό από τον Δήμο, η ομιλία-εισήγηση του δημάρχου Τρικκαίων έγινε μετά από πρόσκληση και πρωτοβουλία του Έλληνα ευρωβουλευτή Στέλιου Κούλογλου για την όλη διοργάνωση, με θέμα “Αλληλεγγύη στην πράξη: Η αλληλεγγύη των πολιτών σε πρόσφυγες και μετανάστες”. Παρουσία

της προέδρου του κόμματος Gabi Zimmer, ο κ. Παπαστεργίου, μιλώντας εκ μέρους των πολιτών, του Δήμου και άλλων φορέων, αναφέρθηκε στη φιλοξενία των προσφύγων σε δύο περιόδους, στο Κλειστό Γυμναστήριο της Μπάρας και στο αναψυκτήριο του Κάστρου της πόλης. Αναφορά έκανε και στις δράσεις που προώθησε ο Δήμος μέσω της Ομάδας Εθελοντών, αλλά και τη συνεχή προσφορά δεκάδων Τρικαλινών που προσέφεραν τα μέγιστα στη φιλοξενία των προσφύγων. Να σημειωθεί ότι στην ημερίδα, παρουσία της Τρικαλινής καταγωγής ευρωβουλευτού Σοφίας Σακοράφα, μίλησαν για αντίστοιχες πρωτοβουλίες και οι δήμαρχοι Κοζάνης Λευτέρης Ιωαννίδης και Περάματος Γιάννης Λαγουδάκης, ενώ εκτενής συζήτηση έγινε σε θέματα προσφυγιάς και μετανάστευσης σε άλλες χώρες, με ομιλητές – εκπροσώπους χωρών, εντός και εκτός Ευρώπης.

Keywords
Τυχαία Θέματα